Mandagens obligationer: Renten bakkede igen en smule

De danske statsrenter fortsatte en smule ned i mandagens handel, efter at også fredag bød på let faldende renter i takt med at aktierne dykkede.

Det var også billedet det meste af mandagen, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme faldt med 1 basispoint til 0,25 pct.

På makrosiden kigger investorerne frem mod en relativt travl uge med blandt andet rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Umiddelbart venter økonomerne dog ikke nogen renteændring i denne omgang, idet der er usikkerhed inden næste uges præsidentvalg.

Futures peger lige nu på en sandsynlighed på 16,1 pct. for en renteforhøjelse onsdag, mens der er 71,4 pct. sandsynlighed for en renteforhøjelse i december lagt ind i markedet lige nu, viser data fra Bloomberg News.

Samtidig venter markedet også på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for oktober, der lander fredag.

Nøgletal var der også en del af i kalenderen mandag. Fra eurozonen kunne investorerne allerede sidst på formiddagen konstatere, at forbrugerpriserne ifølge første estimat udviklede sig helt som ventet i oktober med en stigning på 0,5 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Samtidig udviklede bruttonationalproduktet (BNP) i eurozonen sig også helt som ventet i tredje kvartal ved at stige med 0,3 pct. sammenlignet med andet kvartal og 1,6 pct. sammenlignet med tredje kvartal sidste år.

Fra USA var det overordnede inflationstal, PCE-deflatoren, også helt som ventet i september. Tallet viste prisstigninger på 1,2 pct. sammenlignet med september sidste år, og det var helt som ventet blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Det personlige forbrug i september steg umiddelbart en smule mere end ventet med 0,5 pct., men samtidig blev tallet for august revideret en smule ned.

Endelig landede der en opgørelse af Chicago PMI-indekset, der i oktober viste sig særdeles skuffende ved at falde til 50,6 fra 54,2 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et noget mere begrænset fald til 54,0.