Mandagens obligationer: Rentefald indleder uge med få nøgletal

Renteudviklingen på obligationsmarkedet var mandag med negative fortegn på tværs af Europa, og den toneangivende tiårige danske statsobligation var ingen undtagelse.

Læs mere
Fold sammen

Den måtte registrere et fald på 3 basispoint fra fredagens lukkeniveau til 0,42 pct. Ude i Europa var der rentefald af samme størrelsesorden.

»Det (faldet, red.) kommer oven på en marginalt skuffende jobrapport fra USA fredag, hvor der i hvert fald ikke var nogen lønvækst, og hvor vi så, at dollarrenten faldt.«

»Derudover har Den Europæiske Centralbanks (ECB) cheføkonom, Peter Praet, mandag været ude at forklare, hvorfor ECB fortsætter med at anlægge en dueagtig tone,« siger Morten Hassing Povlsen, valuta- og rentestrateg i Jyske Bank.

Mandag bød kun på få nøgletal - heriblandt PMI-tal for Frankrig, Tyskland og eurozonen, hvor sidstnævnte viste et marginalt bedre end ventet resultat for servicesektoren og det samlede PMI-tal.

Hvor PMI-tallet for servicesektoren var 56, var det samlede PMI-tal 55. Begge var 0,1 højere end analytikernes estimat ifølge Bloomberg News.

»Nøgletalsmæssigt er det måske en lidt kedelig uge. Vi har fået overstået centralbankmøderne, og de væsentlige nøgletal var i sidste uge, men Den Europæiske Centralbank vil løfte sløret for en første plan for, hvor meget der skal geninvesteres, og det er altid interessant,« siger Morten Hassing Povlsen.