Mandagens obligationer: Rentefald i takt med rødere aktiemarkeder

Mandag faldt den toneangivende tiårige statsobligation med 5 basispoint til en rente på 0,55 pct. i forhold til fredag.

Læs mere
Fold sammen

Udviklingen afspejlede tendensen fra aktiemarkedet, hvor kurserne lå i rødt, da investorerne vendte selskaberne ryggen og i stedet søgte mod de mere sikre statspapirer.

Mandag var fokus rettet mod det amerikanske ISM-indeks for industrien i marts. Men virkningen udeblev, da indekset landede præcist som ventet af økonomer adspurgt af Bloomberg News - nemlig i 57,2.

Der er dog tale om et fald, da indekset i februar lød på 57,7. Indtil mandag var ISM-indekset siden august sidste år kun gået frem.

- Til trods for den store optimisme i erhvervslivet i USA er vi noget forbeholdne over for, om det slår igennem på væksten. Vi er bekymrede for, at optimismen primært afspejler Trumps løfter om skattelettelser, infrastrukturinvesteringer og deregulering. Og hvis disse løfter ikke bliver gennemført, kan erhvervslivet blive skuffet, lyder det fra Kim Fæster, chefanalytiker i Jyske Bank.

Det bliver også USA, der kan skubbe til udviklingen på de finansielle markeder resten af ugen. Onsdag kommer der referat fra det seneste rentemøde i Federal Reserve, torsdag og fredag mødes den amerikanske præsident med den kinesiske, og fredag står i den amerikanske beskæftigelsesrapports tegn.