Mandagens obligationer: Rentefald efter fejlslagen Trump-reform

Den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 endte mandag med en let faldende rente til 0,67 pct., hvilket var 1 basispoint lavere i forhold til fredagens lukning.

Efter at have været nede med 4 basispoint rettede renten sig i løbet af dagen, da tal for det tyske erhvervstillidsindeks Ifo viste en bedre udvikling end ventet i marts.

Indekset steg således til 112,3 fra 111,0 måneden før, hvilket skal sammenlignes med konsensus blandt økonomerne om 111,1 ifølge Bloomberg News.

Det tyske Ifo-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Samlet var de europæiske statspapirer præget af rentefald mandag. Faldene kom blandt andet som reaktion på fredagens politiske nederlag til USA's præsident, Donald Trump, i Repræsentanternes Hus, hvor det ikke lykkedes at få den lovede sundhedsreform stemt igennem.

Og ved markedslukning lå de amerikanske statsrenter til et fald på 4 basispoint til 2,37 pct.

Mens der er få nøgletal fra USA i denne uge, taler lang række centrale folk fra den amerikanske centralbank - blandt andet chefen for Federal Reserves afdeling i Chicago, Charles Evans, som taler ved et arrangement i Madrid.