Mandagens obligationer: Næsten tom data-kalender indikerer stille dag

De danske obligationsrenter ventes at åbne så godt som uændret i forhold til ved lukketid fredag.

De danske obligationsrenter ventes at åbne så godt som uændret i forhold til ved lukketid fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Der er ikke meget at forholde sig til for investorerne mandag, hvor det er sidste uges mange økonomiske data der vil indtage hovedrollen i mangel på nye statistiske informationer fra både indland og udland.

Den tiårige danske rente sluttede fredag i 0,37 pct., hvilket var en tilbagegang på 5 basispoint i forhold til torsdag, hvor renten faldt 2 basispoint.

Siden det danske marked lukkede fredag har udsvingene i de internationale renter været små og ubetydelige.

Den tiårige amerikanske T-bond handles mandag morgen i godt 2,95 pct. på markedet i Tokyo, hvilket også var tilfældet ved dansk lukketid fredag.

Fredagens rentefald skete på baggrund af tilsvarende fald i de amerikanske og tyske renter som reaktion på en generelt vigende risikoappetit grundet en opskruet skruet retorik i handelstvisten med Kina samt en skuffende jobskabelse i arbejdsmarkedsrapporten for juli, der dog i vid udstrækning blev neutraliseret af opjustering af jobskabelse i de to foregående måneder.

Mandagens kalender byder kun på den tyske fabriksordre-indgang, der er en de ledende indikator for industriproduktionen og dermed en vigtig del af Ifo-indekset.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Obligationsrenterne vil formentlig været styret af den generelle stemning på de finansielle markeder, i fraværet af væsentlige nøgletal,« skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar mandag morgen.

Udover de tyske data er nøgletalskalenderen stort set tom, og investorerne må vente helt til fredag før ugens vigtigste begivenheder materialiserer sig i form af inflationsdata fra USA.

/ritzau/FINANS