Mandagens obligationer: Lille renteløft efter nyt fra Fed-vicechef

De danske renter endte med beskeden stigning mandag, efter at investorerne fik nyt om renteudsigterne i USA fra Federal Reserves vicechef, Stanley Fischer.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte i knap 0,39 pct., eller blot et basispoint højere end slutniveauet fredag.

Mens mandag var en meget stille nøgletalsdag, fik markedet nyt fra den amerikanske ventralbankchefs, Janet Yellens højre hånd, Stanley Fischer, der fasttømrede budskabet til landets kommende præsident, Donald Trump, om at benytte den statslige pengepung til at gøre amerikanerne mere produktive.

Sidste uge kom blandt andre Janet Yellen med en lignende besked til Trump om, at finansielle stimuli bør tilrettelægges ikke blot til at give økonomien et kortsigtet løft, men til at imødegå langsigtede tendenser, der dræner væksten i de vestlige lande.

Den amerikanske økonomi har dog bevæget sig tilbage i retningen af Federal Reserves mål om både beskæftigelse og inflation, fastslår Fischer mandag ifølge Bloomberg News, og gav dermed yderligere skub til den klokkeklare forventning om, at Federal Reserve vælger at hæve renten på sit møde 13.-14. december.

Futuresmarkedet har nu indregnet en sandsynlighed på 100 pct. for en renteforhøjelse på mødet 14. december. Det fremgår af Bloomberg News.

NYT FRA DRAGHI

Kort efter børslukketid dansk tid kommer der nyt fra ECB's topchef, Mario Draghi, der skal fremlægge Den Europæiske Centralbanks årsrapport i EU-Parlamentet.

- Det er derfor ikke oplagt, at Draghi vil tale om den videre skæbne for ECB's obligationsopkøb, men det er det, investorerne meget gerne vil høre om, bemærker Sydbank i en kommentar.

Hvis Draghi skulle omtale opkøbsprogrammet, venter Sydbank, at han vil antyde, at opkøbene vil blive forlænget, og at det månedlige beløb vil blive fastholdt uændret på 80 mia. euro.

- Siger han det, kan det udløse mindre rentefald og mindre aktiekursstigninger, ligesom det kan svække euroen en smule, tilføjer Sydbank.

UGENS NØGLETAL

Mens mandagens kalender for nøgletal var gabende tom, står der tirsdag salg af eksisterende boliger på programmet, og onsdag annonceres ordreindgangen af varige goder og boligpriser sideløbende med de fremrykkede ugentlige tal for nytilmeldte ledige foruden PMI industri og Michigan tillidsindeks.

Dertil kommer referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserve.

Det er en forkortet handelsuge i USA, da der er helligdag torsdag på grund af thanksgiving, hvor samtlige markeder holder lukket.

Fredag følges der op med engroslagre, PMI service og PMI samlet.