Mandagens obligationer: Lille forskud på renteforhøjelse i USA

Den danske obligationshandel tog mandag forsigtigt forskud en snarlig amerikansk renteforhøjelse med en stigning i renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation over dagen til lidt over op i 0,41 pct.

Foto: BRIAN SNYDER.
Læs mere
Fold sammen

Det er 4 basispoint højere end slutniveauet fredag i sidste uge og 3 point højere end udgangspositionen mandag morgen.

Inspirationen kom fra chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, der på Harvard University i fredags gjort det klart, at en renteforhøjelse i løbet af de kommende måneder er ganske sandsynlig. Janet Yellen noterede, at en forbedring i den amerikanske økonomi sandsynligvis berettiger til endnu en renteforhøjelse "i de kommende måneder."

Varslet gav anledning til stigende amerikanske renter sent fredag, og bevægelsen forplantede sig mandag til Europa, hvor der var rentestigninger på 4 basispoint i Tyskland og Frankrig og mere moderate reaktioner i det sydlige Europa, mens London lige som USA var ude af spillet med lukkede finansmarkeder.

Formiddagen bød på en mindre kaskade af tillidsnøgletal fra eurozonen. Den overordnede økonomisk tillidsindikator for maj steg til 104,7 fra 104,0 måneden før. Der var blandt økonomerne ventet en indikator på 104,4 ifølge Bloomberg News.

Forbrugertilliden blev for maj beregnet til minus 7,0 i den endelige opgørelse, som var uændret i forhold til den foreløbige opgørelse og forventningerne.