Mandagens obligationer: Fulgte europæisk U-vending i renter

De danske obligationer startede mandagens handel med let stigende renter, men det billede ændrede sig stille og roligt i løbet af dagen, der endte med beskedne rentefald.

Renten på den tiårige danske statsobligation lå ved dansk børslukketid klokken 17 i 0,37 pct., hvilket var 1 basispoint lavere end fredagens slutniveau og 3 basispoint lavere end åbningsniveauet mandag morgen.

Tendensen var den samme på hovedparten af de øvrige obligationsmarkeder i Europa, herunder i Tyskland, hvor rentestigninger blev visket af tavlen og den tiårige rente endte 1 basispoint lavere i 0,28 pct.

TYSKE NØGLETAL OVERRASKER

Mandag morgen viste den tyske eksport sig at være steget mere end ventet i november. Fremgangen blev opgjort til 3,9 pct. mod 0,5 pct. måneden før.

Det var den største månedlige stigning siden august og noget over analytikernes forventninger om en stigning på 0,5 pct. ifølge Bloomberg News.

Tal for den tyske industriproduktion var omvendt til den skuffende side, idet den viste sig at være steget med 0,4 pct. i november mod en ventet stigning på 0,6 pct. blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

TALE AF FED-MEDLEM

Mandagens nøgletalskalender var ryddet for amerikanske statistikker, men i stedet kunne investorerne notere sig udtalelser fra chefen for Federal Reserve i Boston, Eric Rosengren, som forsatte den hårde tone, som han anlagde i 2016.

- Det er at foretrække med gradvise og mere regelmæssige forhøjelser af renten, siger han i en tale i Connecticut ifølge Bloomberg News.

Renten på det toneangivende tiårige amerikanske statspapir lå mandag eftermiddag i 2,38 pct., hvilket var knap 4 basispoint lavere end fredagens slutniveau på børsen i USA.