Mandagens obligationer: Draghi-tale gav små skvulp til renten

Der er fortsat behov for indgreb fra Den Europæiske Centralbank, ECB, til at sætte skub i inflationen i Europa, lød det mandag fra centralbankens chef, Mario Draghi.

Han talte foran medlemmer af EU-Parlamentet, hvor han forklarede, at centralbankens milliardstore opkøb af obligationer er udtryk for, at Europas økonomiske genrejsning fortsat ikke er stærk nok til at stå alene.

Draghi advarede også mod at løsne op for de finansielle stramninger, der blev indført efter finanskrisen.

Herhjemme gav Draghis tale kun mindre bevægelser i handlen med den toneangivende statsobligation med udløb i 2025.

Den endte mandag med en rente på 0,39 pct., hvilket var 3 basispoint lavere end fredagens niveau. Inden talen var renten nede i 0,37 pct. og blev løftet til 0,40 pct., før den igen faldt tilbage.

Den danske rente fulgte udviklingen i Tyskland, hvor den toneangivende rente også lå omkring 3 basispoint under fredagens niveau ved dansk lukketid.

Mandagens nøgletalskalender var stort set bar. Eneste punkt på dagsordenen var tal for de tyske fabriksordrer, der blev offentliggjort allerede fra morgenstunden.

De viste en overraskende stor stigning på 5,2 pct. på månedsbasis i december mod ventet 0,7 pct. blandt økonomerne ifølge Bloomberg News.