Mandagens obligationer: Draghi sendte renterne længere ned

Der var rentefald på det danske obligationsmarked mandag, hvor markedet handlede på efterslæb oven på to fridage omkring Kristi himmelfart.

Læs mere
Fold sammen

Derudover slog chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, fast, at der fortsat et behov for en lempelig pengepolitik i eurozonen - og dermed lave renter. Det sagde han i en tale i Europa-Parlamentet, og det pressede renterne yderligere ned.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation dykkede 11 basispoint til 0,56 pct. i forhold til niveauet onsdag eftermiddag.

Det meste af rentefaldet kunne dog relateres til udviklingen på de internationale obligationsmarkeder torsdag og fredag, hvor det danske marked var lukket.

- I sidste uge var et af medlemmerne fra den amerikanske centralbank ude at sige, at markedet i for høj grad har indregnet renteforhøjelser.

- Kommentaren var dog ret upræcis, så man kunne ikke helt læse, om der var tale om den næste renteforhøjelse eller antallet i år eller næste år, men vi har set et mindre fald i renterne, siger Martin Lundholm, der er porteføljemanager i Spar Nord.

Han henviser til fredagens tale fra James Bullard, chef for Federal Reserves afdeling i St. Louis, der understregede, at finansmarkedets forventninger til renteforhøjelser var ude af trit med holdningen hos centralbanken.

På finansmarkedet er dog en klar forventning om, at centralbanken hæver renten ved næste møde i starten af juni.