Mandagens obligationer: Amerikansk helligdag gav mager renteudvikling

Med lukket for handel i USA og relativt få nøgletal af større vigtighed blev det en stille mandag på det danske obligationsmarked.

For den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede renten i underkanten af 0,18 pct., hvilket var lig med lukkeniveauet i fredags. Bortset fra kortvarige visit i 0,17 pct. lå renten gennem hele dagen i 0,18 pct.

De magre renteudsving hang blandt andet sammen med, at der var lukket for handel i USA, hvor amerikanerne brugte dagen på at mindes Martin Luther King, Jr. Samtidig var det sparsomt, hvad der kom frem af makroøkonomiske offentliggørelser.

Nogle af dagens få nøgletal kom fra Kina, hvor både detailsalget og industriproduktionen overraskede positivt for december, mens væksten i landets bruttonationalprodukt (BNP) voksede som ventet i fjerde kvartal. Væksten var dog - særligt på grund af handelskonflikten med USA - den laveste siden finanskrisen for ti år siden.

- Vi forventer stadig, at der vil være væsentlig pres ned på kinesisk økonomi i første kvartal.

- Til gengæld tror vi, at det vil markere bunden, og at vi vil se en gradvis bedring fra andet kvartal. Det vil efter vores vurdering give lidt yderligere rygvind til aktiemarkederne senere på året, siger chefanalytiker Allan von Mehren fra Danske Bank.

Foruden de kinesiske nøgletal kom der fra Tyskland en opgørelse over producentpriserne i december. De endte med at falde mere end ventet hos økonomerne ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk