Mandagens obl.: Vandt terræn i løbet af dagen

Formiddagens små kurstab blev vekslet til kursfremgang og rentefald i løbet af mandagen. Det skete uden, at investorerne fik overraskelser fra dagens makroøkonomiske nøgletal.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede mandag 0,32 point højere i kurs 99,31 med en effektiv rente på 4,10 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,07 højere i kurs 89,67 med en effektiv rente på 5,11 pct.

- Dagens rentefald kan tilskrives en modreaktion efter fredagens rentestigninger, udtalte senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

Det amerikanske ISM-erhvervsbarometer faldt marginalt til 50,8 i november, hvilket var på linje med forventningerne. I oktober lå ISM-erhvervsbarometeret på 50,9. Dermed indikerer ISM svag økonomisk vækst.

Det europæiske PMI-erhvervstillidsbarometer for eurozonen i november viste mandag formiddag en fremgang til 52,8 sammenlignet med 51,5 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning til 52,6, efter at barometeret ramte det laveste niveau i to år i oktober.

Tyskland stod mandag for lidt dårligere nyheder om økonomien. Detailorganisationen HDE oplyste, at detailsalget i sidste uge kom ind lavere end ventet. Derudover oplyste den tyske metalindustri, at væksten i metalsektoren vil stige med 4,5 pct. til næste år sammenlignet med en vækst på 8 pct. i år. Det skrev den tyske avis Bild am Sonntag.

Den amerikanske finansminister Henry Paulson udtalte mandag eftermiddag i Washington, at en plan er på vej for at hjælpe de nødstedte boligejere med låneproblemer.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,464 dollar. Større udsving var at finde i den japanske yen, som blev svækket betydeligt mod dollaren. Den amerikanske tiårige T-bond lå ved lukketid 13/32 højere i kurs 102 028/32 med en effektiv rente på 3,89 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )