Mandagens obl. : Vandt terræn afventende handel

 

Det danske obligationsmarked lukkede mandag en anelse højere på en dag, hvor de makroøkonomiske offentliggørelser ikke havde styrken til at sætte dagsordnen. De europæiske forbrugerpriser landede på analytikernes forventninger. Ved eftermiddagstid overraskede New York Empire State, men erhvervstillidsbarometeret får ikke tildelt den store betydning hos investorerne.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede mandag 0,22 point højere i kurs 95,69 med en effektiv rente på 4,63 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne uændret i kurs 88,27 med en effektiv rente på 5,25 pct.

 

Eurostat var mandag formiddag aktuel med inflationstal, idet forbrugerpriserne i eurozonen blev offentliggjort for juni. Stigningstakten i inflationen var uændret på 1,9 pct. i forhold til måneden forinden. Kerneinflationen var ligeledes på 1,9 pct. og begge tal var helt på linje med forventningerne. Derfor fik opgørelsen ikke den store effekt på obligationsmarkedet.

 

Den Europæiske Centralbank er bekymret for, at den solide økonomiske udvikling i eurozonen vil presse priserne højere, samt at lønomkostningerne ligeledes stiger. Centralbankens øvre grænse for inflationen er på 2 pct.

 

Vi har fortsat en miljø, som er yderst gunstigt for økonomien, udtalte EU-kommissær Joaquin Almunia ved en konference i forrige uge. Økonomien i eurozonen bevæger sig i det hurtigste tempo siden år 2000, udtalte Almunia.

 

Det regionale erhvervstillidsbarometer fra New York leverede en solid overraskelse, idet New York Empire State steg til 26,5 i juli fra 25,8 i juni. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet til fald til 16. Effekten på obligationsmarkedet var dog marginal, idet korrelationen med det landsdækkende ISM-erhvervsbarometer er lille, og derfor er Empire State ikke en særlig god indikator.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid uændret i kurs 95 13/32 med en effektiv rente på 5,09 pct. Det blev kun til marginale udsving på valutamarkedet, og euroen lå dermed fortsatte på en højt niveau mod dollaren. En euro kostede ved lukketid 1,377 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )