Mandagens obl.: Marginalt højere på en stille dag

 

Det danske obligationsmarked lukkede mandag marginalt højere efter en dag stort set blottet for interessante nøgletal. De tyske producentpriser overraskede positivt, dog uden det havde nogen effekt på obligationskurserne.

 

Den toneangivende danske 9-årige statsobligation lukkede mandag 0,17 point højere i kurs 100,17 med en effektiv rente på 3,97 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,25 point højere i kurs 92,70 med en effektiv rente på 4,77 pct.

 

- Det var en meget stille dag uden interessante nyheder, sagde senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

 

Mandag morgen kom der friske inflationstal fra Tyskland, da producentpriserne viste en uændret udvikling i december. Analytikerne havde ventet en stigning på 0,1 pct. På årsbasis er producentpriserne steget 4,4 pct., hvor analytikerne havde ventet en stigning på 4,6 pct. Det er igen de lave energipriser der har løsnet presset på producentpriserne. Det understøttede marginalt obligationskurserne.

 

- De tyske producentpriser pegede godt nok mod en lidt lavere europæisk inflation, men det var ikke noget, der kunne flytte markedet. De stigninger vi så mandag var stort set kun grundet i teknisk handel, vurderede senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

 

Offentliggørelsen af det amerikanske nøgletal "Ledende Indikator" var planlagt til mandag eftermiddag, men denne blev udsat til tirsdag. De amerikanske investorer vil i stedet rette opmærksomheden mod en tale fra det amerikanske centralbankmedlem Janet Yellen mandag aften.

 

De europæiske investorer må væbne sig med tålmodighed, da finanskalenderen de næste par dage ikke byder på nogen rigtig spændende nøgletals offentliggørelser.

 

- Vi går et par stille dage i møde på obligationsmarkedet. Der er ikke rigtig udsigt til nogle nøgletal, der kan flytte markedet, før vi ser det tyske erhvervsbarometer på torsdag, udtalte senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

 

Den toneangivende amerikanske 10-årige T-bond lå ved dansk lukketid 5/32 point højere i kurs 98 31/32 med en effektiv rente på 4,75.

 

Euro mod dollar blev handlet i 1,2966, svarende til en 0,0,1 pct. stigning i euroens favør.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )