Mandagens obl.: Lavere i rolig handel

 

Det danske obligationsmarked lukkede mandag marginalt lavere under begrænset omsætning. Nøgletalskalenderen var mandag strippet for spændende offentliggørelser. I stedet så markedsdeltagerne, med lettere nervøsitet, frem mod en række tungtvejende nøgletal, der offentliggøres senere denne uge.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede mandag 0,18 point lavere i kurs 99,49 med en effektiv rente på 4,06 pct. Blandt realkreditobligationerne endte 4-35'erne 0,25 point lavere i kurs 91,85 med en effektiv rente på 4,85 pct.

 

- Der skete ikke det store i dagens marked. Vi så lidt rentestigninger, som mest kom i kølvandet efter fredagens stærke amerikanske nøgletal, sagde obligationsrådgiver Erik Bech fra Jyske Bank til RB-Børsen. Obligationsrådgiveren bemærkede, at der herskede en svag nervøsitet frem mod resten af ugens nøgletal.

 

Især onsdagens amerikanske rentemøde er ventet med spænding fra investorerne. Den amerikanske centralbank (Fed) har over den seneste periode set en række positive nøgletal, hvor særligt bolig- og arbejdsmarkedet har vist styrke. Analytikerne er dog enige om, at Fed fastholder renten på 5,25 pct.

 

- Jeg venter ikke, at der sker noget med renten på onsdag. Men centralbankens efterfølgende meldinger er som altid vigtige, udtalte obligationsrådgiver Erik Bech fra Jyske Bank til RB-Børsen.

 

Den amerikanske renteannoncering er dog ikke eneste spændende begivenhed for de makroøkonomisk interesserede. Den resterende del af ugen er spækket med vigtige nøgletal, hvor USA igen vil tiltrække sig en stor del af opmærksomheden.

 

- Det er en ret tung nøgletalsuge, vi går i møde. Især ISM-erhvervsbarometeret torsdag og jobrapporten fredag vil kunne sætte tonen, men også nogle af de europæiske inflationstal, vi ser i løbet af ugen, er vigtige, vurderede obligationsrådgiver Erik Bech fra Jyske Bank over for RB-Børsen.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 2/32 point lavere i kurs 98 1/32 med en effektiv rente på 4,87. Den amerikanske dollar tabte en anelse mod euroen. En euro kostede ved dansk lukketid 1,293 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )