Mandagens aktier: Uensartet handel i C20-indekset

 

Ugen begyndte i langsomt tempo, idet C20-indekset lukkede marginale 0,1 pct. lavere i 456,1. Eliteindeksets medlemmer oplevede uensartede udsving trods en positiv udvikling på de europæiske aktiemarkeder.

 

Coloplast tabte 0,5 pct. til kurs 493,5, fordi den tyske sundhedsreform ventes at reducere tilskudsordningen, som vil medføre en lavere omsætning på 20-25 mio. kr. i år 2006/2007 hos medicokoncernen.

 

Vestas er atter engang blevet ramt af gearproblemer, der omhandler 12 ud af 36 vindmøller i den britiske havvindmøllepark Kentish Flats, der er ejet af Dong Energy. Vestas lukkede 0,2 pct. højere i kurs 250.

 

Største vinder i C20-regi blev Topdanmark der steg 2,1 pct. til kurs 1032.

 

Novozymes tabte terræn for tredje dag i træk og lukkede 1,4 pct. lavere i kurs 492,5. Det sker i kølvandet efter torsdagens skuffende regnskabspræsentation, idet forventningerne til hele år 2007 var svage.

 

Novo Nordisk, som er regnskabsaktuel på torsdag, lukkede 0,6 pct. lavere i kurs 475. Lehman Brothers gentog købsanbefaling "overvægt" og gav Novo et kursmål på 500 kr.

 

Den skandinaviske storbank, Nordea, tiltrak sig mandag en del af rampelyset. Investeringshuset Lehman Brothers sænkede sin anbefaling på banken til "underweight" fra "equal-weight". Investeringshuset gav samtidig Nordea et kursmål på 88 kr. Nordea lukkede mandag 0,5 pct. højere i kurs 90,8.

 

Under solid handel lukkede Danske Bank 0,4 pct. lavere i kurs 261. Lehman Brothers havde også fokus på Dansk Bank. Det resulterede i en gentagelse af købsanbefalingen "Overweight", idet bankaktien handles med rabat.

 

- Danske Bank har den bedste mulighed for tocifret vækst i indtjeningen af de nordiske banker, selvom aktien handler med en rabat i forhold til svenske banker, skrev Lehman Brothers.

 

Auriga, som ejer Cheminova, nedjusterede sin helårsforventninger til et ventet underskud på 75 mio. fra et tidligere overskud på mellem 60-110 mio. Det er først og fremmest den brasilianske udvikling, der står bag nedjusteringen. Nedjusteringen fik aktien til at falde til kurs 154, hvilket var 12 pct. lavere.

 

- Problemerne i Brasilien vil efter vores vurdering fortsætte i 2007. Både omsætning og priser er under pres, ligesom salget fortsat er kreditafhængigt, noterede aktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank.

 

Solide kurstab kunne også findes hos ejendomsudviklingsselskabet Keops, som tabte 5,2 pct. til kurs 20. Regeringens skatteindgreb ventes at påvirke ejendomsselskaberne med forskellig styrke. Størst negativ påvirkning ventes for Keops, skrev Nordea Markets i en markedskommentar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )