Mandagens aktier: Simcorp til bunds på direktørsnak

Simcorp sluttede mandag med en bundplacering, efter at selskabets topchef havde talt med Bloomberg News om salget af selskabet produkter. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Simcorp sluttede mandag med en bundplacering, efter at selskabets topchef havde talt med Bloomberg News om salget af selskabet produkter.

Og investorerne kvitterede prompte på det mindre salg ved at sende aktien ned med samlet 5,3 pct. til 603,50 kr.

Modsat gik det for Danske Bank, der fik et - i denne hvidvasktid - sjældent skulderklap af et analysehus. Bankaktien endte i toppen af C25 med et plus på 2 pct. til 110,70 kr.

Samlet var dog flere aktier med kursfald end det modsatte mandag, og C25 faldt 0,8 pct. til indeks 1108,8.

SIMCORP NED PÅ CEO-NYT

Aktien i Simcorp kom mandag under pres, efter at selskabets administrerende direktør, Klaus Holse, over for Bloomberg News gav udtryk for, at en konsolideringsbølge blandt selskabets kunder giver tilbageholdenhed omkring køb af selskabets produkter.

»Simcorp har valgt at give interview tæt på regnskabet på onsdag. Der har tidligere været snak om konsolidering i det her kundesegment, så der er ikke så meget nyt,« siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel i ABG Sundal Collier.

»Men aktien er steget meget i år, så det kan være, at nogen vælger at hive fortjenesten hjem nu,« siger han.

Selv fortalte Klaus Holse, at det formentlig har været det mest hektiske år hidtil med hensyn til fusioner og opkøb. Og det betyder ifølge topchefen, at kunderne »ikke nødvendigvis investerer i nye systemer.«

ANALYSENYT TIL DANSKE

Den britiske storbank Barclays havde zoomet ind på Danske Bank og Nordea, hvilket gav anledning til to forskellige reaktioner.

Danske Bank fik løftet både anbefaling og kursmål, og Barclays' anbefaling går nu på »overvægt« mod tidligere »ligevægt«. Kursmålet blev hævet til 161 kr. mod 140 kr.

»Det er ved at være lang tid siden, at det er gået den vej for Danske Bank,« påpeger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

Nordea fik omvendt sænket sin anbefaling af briterne til »ligevægt« fra »overvægt«. Kursmålet blev i samme ombæring sænket til 54,51 kr. fra 74,66 kr.

Nordea faldt 1,4 pct. til 49,68 kr.

Ambu lå længe som den bedst placerede aktie i C25 - men som dagen skred frem, vendte stemningen rundt. Reaktionen kom efter en aftale med amerikanske Cook Medical om distribution af Ambus produkter. Aftalen omhandlede salget af engangs-duodenoskop til brug ved kikkertundersøgelser, og produktet ventes lanceret inden udgangen af september 2020.

Men ifølge forlydender var aftalen måske ikke helt så god som først antaget - og aktien kunne ikke holde distancen og faldt med 3,7 pct. til 120 kr.

FORTSAT NERVØSITET OVER USA OG KINA

Overordnet var det danske og de europæiske aktiemarkeder igen præget af nervøsitet overfor det næste træk i handelskonflikten mellem USA og Kina.

Det gik ud over cykliske aktier som A.P. Møller-Mærsk, FLSmidth og DSV.

Oveni lå DSV underdrejet hele dagen efter storudsalg af aktier til favørpris, da kapitalfonden Cevian solgte 6,9 mio. aktier i transportkoncernen til 575 kr., hvilket var 20 kr. eller 3,4 pct. under lukkekursen torsdag før store bededag.

Aktien endte dagen med et marginalt fald på 0,03 pct. i 595 kr.

A.P. Møller-Mærsk var udover bekymringerne om forhandlingerne mellem USA og Kina også præget af analysenyt fra Handelsbanken, der skar kursmålet til 7700 kr. fra 8700 kr. med en fastholdt salgsanbefaling, fremgik det af Bloomberg. Omvendt SEB hævede sit kursmål for Mærsk til 8500 kr. fra 7877 kr. og gentog »hold«.

Mærsk B faldt 4,6 pct. til 7616 kr.

VELOXIS I FIN FORM

En af dagens mest stigende aktie skulle findes blandt sidepapirerne. Her lå Veloxis og skinnede med et kursplus på 9,1 pct. til 2,46 kr.

Baggrunden var, at Kempen indledte dækning af biotekaktien med anbefalingen »køb« og et kursmål på 4,00 kr.

Veloxis kom med regnskab tidligere i maj, som viste tæt på en fordobling af omsætningen i første kvartal i forhold til perioden året før. Forklaringen var en stærk salgsvækst på det amerikanske marked af produktet Envarsus, som er et middel mod afstødning af organer efter transplantationer. Toplinjen landede på 14,3 mio. dollar mod 7,3 mio. dollar i samme periode sidste år.