Mandagens aktier: Rift om Novo og Vestas

 

C20-indekset blev mandag drevet frem af markante kursstigninger i Vestas og Novo Nordisk. Bortset fra Genmab endte alle C20-medlemmer med kursfremgang. Eliteindekset lukkede 3,0 pct. højere i 475,49. De massive danske kursstigninger stod i kontrast til de moderate stigninger på de store europæiske og amerikanske fondsbørser.

 

Novo Nordisk lukkede 6,2 pct. højere i kurs 602. Novo Nordisks forsøg med det ny GLP-1 produkt, Liraglutide, til behandling af type 2 diabetes, viser, at medicinen både forbedrer blodsukkerreguleringen og medfører vægttab. De nye forsøg bekræfter dermed tidligere forsøg.

 

- Studierne bekræfter de resultater, som vi tidligere har fået, og de forventninger vi har til produktet. Så vi følger planen på alle områder. Også økonomisk. Men der kommer ikke noget salg før 2009, sagde koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen til RB-Børsen.

 

Vestas-aktien lukkede markante 6,4 pct. højere i kurs 323,5. Vestas ventes at aflægge sit halvårsregnskab tirsdag, inden fondsbørsen slår dørene op. Vindmøllekoncernen ventes at komme ud af halvåret med et overskud fra driften på 90 mio. euro skabt på baggrund af en omsætning på 1,8 mia. euro ifølge RB-børsens analytikerprognoser. Analytiker Henrik Breum fra Danske Equities påpeger, at tallene dog kan svinge meget mellem de forskellige kvartaler for Vestas.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie sluttede 2,3 pct. højere i kurs 65.600. Det schweiziske finanshus UBS hævede sit kursmål på A.P. Møller - Mærsk til 74.500 fra 71.000. Samtidig blev købsanbefalingen på Mærsk-aktien gentaget. Finanshuset hæfter sig ved, at svagheden fra de amerikanske kanter blev opvejet af styrken i Europa.

 

I en analyse fra Alm. Brand Henton fik FLSmidth en købsanbefaling og et kursmål på 500 kr. Alm. Brand Henton ser mulighed for en opjustering fra FLSmidth, som aflægger halvårsregnskab på onsdag. FLSmidth steg 3,4 pct. til 439,5.

 

Genmab lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 297. Der er indledt en storstilet jagt på nye medarbejdere grundet en række fase III-forsøg med flere af selskabets lægemiddelkandidater.

 

Blandt sidepapirerne blev det til en nedjustering af Ambu, som endte 0,5 pct. lavere i kurs 92,0. Det er forårsaget af, at Ambu ikke vil sælge med rabat for at nå budgetmål i USA. Det vil formodentlig blive indhentet næste år, vurderer direktør i Ambu K.E. Birk over for RB-Børsen.

 

- Jeg tror, at størstedelen af de kunder, der nu ikke får rabat, vil vende tilbage og købe vores produkter næste år, således at der kun bliver tale om en engangseffekt i år, sagde K.E. Birk.

 

Dan-Ejendomme, som lukkede uændret i kurs 535, aflagde halvårsregnskab. I regnskabet gentog Dan-Ejendomme helårsprognoserne.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )