Mandagens aktier: Pandora plettes af analyse i positivt marked

Foto: Liselotte Sabroe

Pandora snydes mandag fra en pæn optur på det danske aktiemarked, hvor Danske Bank er strøget til tops efter en købsanbefaling fra Nordea.

C25-indekset er åbnet 0,8 pct. højere i 1139,28 oven i en stigning fredag på 1,5 pct.

Danske Bank stiger 1,6 pct. til 219,60 kr. og med i toppen er også Ørsted, der ligger til en gevinst på 1,2 pct. til 387,40 kr.

Der er ikke nyt fremme om Ørsted, mens Danske Bank nyder godt af, at Nordea har hævet sin anbefaling til »køb« fra »hold« med et nyt kursmål på 270 kr.

Fra den internationale scene er der mandag desuden nyt om en mulig storfusion i finanssektoren. Financial Times skriver, at den italienske bank Unicredit planlægger at gå sammen med sin franske rival Société Générale. Det kan bane vejen for en række af banksammenlægninger i Europa, skriver avisen.

PANDORA SÆNKES

Pandora, der steg 1,3 pct. fredag til 507,80 kr., falder med 1,3 pct. fra åbningen til 501,40 kr.

Smykkekoncernen har fået store kurssmæk efter sit regnskab for første kvartal, og siden har finanshusene stået i kø for at sænke deres estimater og kursmål for aktien.

Mandag morgen er det kommet frem, at finanshuset RBC har kigget Pandora efter i sømmene, og det har ført til et reduceret kursmål til 525 kr. fra 750 kr. og en sænket anbefaling til "sector perform" fra "outperform".

GENMAB SÆNKET

Også Genmab er blevet sakset af Goldman Sachs, der har trimmet sit kursmål for Genmab-aktien med 210 kr. til 1110 kr. Anbefalingen er uændret »neutral«. Genmab stiger ikke desto mindre med 1 pct. til 988 kr.

Fremgangen kommer efter et fald i Genmab på 18 pct. i den forgangne uge, efter at selskabet i forrige weekend annoncerede skuffende nyt fra pipelinen om kræftmidlet Darzalex, som ikke har nogen positiv effekt på patienterne i en kombinationsbehandling med Roches lungekræftmiddel, Tecentriq.

OPJUSTERING FRA CHEMOMETEC

Blandt sidepapirerne stiger Chemometec med 3 pct. til 44,70 kr. efter en opjustering af forventningerne til 2017/18.

Selskabet, der laver celletællere til blandt andet bryggerier og landbrug, venter nu en omsætning på 110-112 mio. kr. mod tidligere 104-107 mio. kr. Forventningerne til driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, løftes til 28-30 mio. kr. fra 23-26 mio. kr.

/ritzau/FINANS