Mandagens aktier: Pandora i hopla - SP Group bankes ned

Foto: Liselotte Sabroe

De danske eliteaktier i C25-indekset tager hul på en ny handelsuge med stigninger, hvor Pandora trækker fra i toppen med en stigning på 3 pct. til 325,20 kr. uden umiddelbart bagvedliggende nyt.

Blandt sidepapirerne banker SP Group-aktien ned, efter at selskabet søndag nedjusterede forventningerne til året.

Amerikanske og kinesiske handelsrepræsentanter meldes »tæt på at færdiggøre« visse dele af en handelsaftale, og det er overordnet set med til at præge stemningen i positiv retning mandag, hvor det danske C25-indeks samlet set stiger 0,2 pct. til 1150,69 kort inde i dagens handel.

SP GROUP HAR SKRUET NED FOR FORVENTNINGERNE

Blandt sidepapirerne har plastvirksomheden SP Group meldt om mindre salg og indtjening end ventet i årets tredje kvartal. Og da der er udsigt til, at det fortsætter i den sidste del af 2019, har selskabet søndag aften nedjusteret sine finansielle forventninger.

SP Group forventer nu, at facit for 2019 vil være en omsætning på 1,9-2,0 mia. kr., hvilket vil give en resultat på 175 mio. kr. Tidligere forventede selskabet at nå en omsætning på 2,0-2,1 mia. kr. og et resultat på 200 mio. kr.

Det sætter sit præg på aktien, der fredag lukkede med en kursstigning på 0,9 pct. SP Group kommer med regnskab for årets tredje kvartal den 12. november.

Kort efter åbningen falder aktien 8,3 pct. til 200 kr.

Mærsk kan også komme i handlernes søgelys, da investorerne kan skæve til kvartalstal fra konkurrenten Orient Overseas Container Line (OOCL), der kom med regnskab fredag.

Orient Overseas Container Line, som konkurrerer med Maersk Line, kom gennem sit tredje kvartal med en toplinjevækst på 5,8 pct. - hjulpet af en overordnet volumenfremgang på 4,1 pct. til samlet 1781 mio. 20-fods container (TEU) og gennemsnitlige ratestigninger på 1,6 pct. per container

Omsætningen endte samlet set i perioden på 1646 mio. dollar mod 1556 mio. dollar i samme periode året før, og det svarer altså til en fremgang på 5,8 pct.

Mærsks B-aktie stiger 0,1 pct. til 8558 kr. fra start.

ANALYTIKERJUSTERINGER I FOKUS

DNB har løftet kursmålet for Nordea-aktien til 57,04 kr. fra 54,59 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Banken har stadig anbefalingen »køb« af aktien, der stiger 0,9 pct. til 50,74 kr.

Fredag holdt Nordea kapitalmarkedsdag i London, hvor ledelsen i flere detaljer informerede om bankens fremadrettede strategi, og mandag kan det atter give fokus på aktien, efter at aktionærerne har haft weekenden til at granske udmeldingerne og gøre sig deres betragtninger.

Kursmålet for aktien i forsikringsselskabet Topdanmark er fredag blevet sænket med cirka 5 pct. til 249 kr. fra førhen 261 kr. af investeringsbanken Credit Suisse. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien fastholdes på negative »underperform.« Det nye kursmål indikerer da også et negativt potentiale på 18 pct. i forhold til lukkekursen 304,20 kr. fra fredag.

Aktien taber 1 pct. til 301,20 kr. i mandagens tidlige handel.

Mandag er det sidste chance for investorerne til at positionere sig i FLSmidth-aktien, inden selskabet tirsdag morgen leverer regnskab for tredje kvartal.

Det samme gælder for investorerne i Banknordik, da banken også melder sig på banen med regnskab fra morgenstunden tirsdag.

FLSmidth-aktien stiger 0,7 pct. til 246,50 kr. Banknordik-aktien falder 0,2 pct. til 98,40 kr.

/ritzau/FINANS