Mandagens aktier: Pandora dykker efter ny analyse mens ISS ligger i top

(Arkivfoto) REUTERS/Jacob Gronholt-Pedersen Fold sammen
Læs mere
Foto: JACOB GRONHOLT-PEDERSEN

Servicekoncernen ISS stryger mod toppen i det danske eliteindeks, mens Pandora sendes ned i kølvandet på en ny analyse mandag morgen.

Kort efter den danske handelsstart er stemningen tippet til den positive side på ugens første handelsdag, hvor C25-indekset stiger 0,4 pct. til 1200,15.

Hvis det niveau fastholdes resten af dagen, står eliteindekset til at overgå lukkerekorden på 1196,67, der blev sat tilbage i november 2017.

Mandag byder på et kortvarigt ophold i den danske regnskabsstorm, inden det igen går løs resten af ugens dage med regnskabstal fra blandt andet DFDS, Torm, Royal Unibrew, Ambu, Zealand Pharma, Simcorp og Mærsk.

PANDORA OG DANSKE BANK STARTER I BUNDEN

Smykkeselskabet Pandora løber med en stor del af opmærksomheden fra morgenstunden, efter at finanshuset Carnegie har sænket anbefalingen for aktien til »sælg« fra »hold.«

Samtidig skæres kursmålet med 20 kr. til 255 kr., og kort efter handelsstart ligger smykkeaktien 2,4 pct. lavere i 283,40 kr.

Danske Bank har også fået analysenyt fra finanshuset Keefe, Bruyette & Woods, der har sænket kursmålet for bankaktien med 13,6 pct. til 95 kr. fra 110 kr. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de seneste data fra Bloomberg News er anbefalingen hos børshuset i neutralt terræn på »market perform.«

Danske Banks aktie starter - sammen med Pandora - som en af bundskraberne mandag efter et indledende fald på 1,9 pct. til 93,90 kr.

ISS STIGER TRODS SÆNKET KURSMÅL

Omvendt går det for ISS, der starter mandagen helt i toppen af det danske eliteindeks med en stigning på 1,6 pct. til 153,70 kr.

Fremgangen kommer, på trods af at selskabet har fået sænket kursmålet hos Jefferies til 155 kr. fra 180 kr. Anbefalingen er fortsat hold.

Aktien havde en hård sidste uge, da den onsdag blev banket ned med 20,1 pct., efter at selskabet nedjusterede forventningerne til regnskabsåret.

Torsdag og fredag genvandt aktien dog lidt af det tabte med plusser på 0,2 og 4 pct., og den tendens fortsætter dermed også mandag.

Novo Nordisk har omvendt fået løftet kursmålet hos Deutsche Bank, hvor det nu er 360 kr. mod før 345 kr. Banken anbefaler stadig »hold« af aktien.

Mandag morgen stiger aktien 0,5 pct. til 390,85 kr.

Vindmølleproducenten Vestas kan også få del i opmærksomheden mandag, efter at selskabets tyske konkurrent Enercon oplever en »alvorlig« situation på hjemmemarkedet for landmøller i Tyskland.

Enercon har valgt at opsige samarbejdsaftaler med vigtige underleverandører, ligesom selskabet leder efter besparelser, skriver tyske DPA.

Vestas-aktien starter med en stigning på 0,9 pct. til 630,20 kr.

NYT TIL SCHOUW OG KØBENHAVNS LUFTHAVNE

Uden for C25-indekset kan fokus samle sig om Schouw, der offentliggjorde sit regnskab for tredje kvartal torsdag i sidste uge, og Københavns Lufthavne, der i weekenden offentliggjorde sine trafiktal for september.

Schouw & Co. har siden fået løftet kursmålet hos svenske SEB til 530 kr. fra 490 kr., mens anbefalingen er fastholdt på »hold.«

Mandag falder aktien 0,1 pct. til 516 kr.

Københavns Lufthavne kunne søndag fortælle, at oktober blev den travleste oktober nogensinde. Her rejste 2,7 mio. gennem Kastrup Lufthavn, hvilket var 0,2 pct. flere end sidste år.

Aktien stiger 0,3 pct. til 390,33 kr.

/ritzau/FINANS