Mandagens aktier: Novozymes og Genmab er trækheste i positivt eliteindeks

Novozymes rejser sig efter et par hårde dage i sidste uge efter skuffende regnskab for fjerde kvartal, mens Genmab løftes i forbindelse med, at selskabet slipper for en retssag i USA. Og det er blandt andet de to aktier, der er med til at trække det danske eliteindeks, C25, op mandag middag med 0,2 pct. til 1037,01. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

Novozymes rejser sig efter et par hårde dage i sidste uge efter skuffende regnskab for fjerde kvartal, mens Genmab løftes i forbindelse med, at selskabet slipper for en retssag i USA. Og det er blandt andet de to aktier, der er med til at trække det danske eliteindeks, C25, op mandag middag med 0,2 pct. til 1037,01.

Novozymes tager revanche efter nogle hårde dage i sidste uge. Og det er helt fortjent, vurderer Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

»Novozymes fik nogle hårde slag i sidste uge op til og efter regnskabet for fjerde kvartal. Og det er helt fortjent, at den nu går lidt op igen,« siger han.

»Samlet er det dog en afventende dag, da regnskabssæsonen for alvor begynder på onsdag. Det ses også ved, at der er forholdsvis lav volumen i dag,« siger Mads Zink.

Oveni har Novozymes fået hævet anbefalingen hos investeringsbanken Goldman Sachs til »neutral« fra »sælg«, mens finanshuset Jefferies sænker sit kursmål til 300 kr. fra 330 kr. og stadig anbefaler »hold«, viser data fra Bloomberg News.

Novozymes stiger med 3 pct. til 276,10 kr. For en uge siden kostede en aktie i enzymgiganten over 300 kr.

DROPPET SAG MOD GENMAB

Genmab skiller sig ligeledes positivt ud, efter at den tyske konkurrent Morphosys har fået afvist en sag mod det danske selskab i USA, der ellers kunne have løbet op i milliarder af kroner, hvis Morphosys havde fået ret. Morphosys havde beskyldt Genmab og partneren Janssen for at overtræde tre patenter med kræftmidlet Darzalex.

»Den stiger simpelthen på, at der ikke kommer den varslede retssag i USA alligevel,« siger Mads Zink.

Ifølge Simon Hagbart Madsen, der er aktieanalytiker hos Jyske Bank, regnede kun få med, at Morphosys ville vinde sagen, men alligevel er afvisningen en kærkommen nyhed.

»Risikoen for et forlig, og at Genmab og Janssen derfor måtte afgive en del af de fremtidige royaltyindtægter, var større, men fortsat lav. Den risiko er fjernet nu, og i vores værdiansættelse giver det en positiv effekt på en lav encifret procentsats,« siger han.

Genmab-aktien stiger ved middagstid med 2,9 pct. til 978 kr.

For FLSmidth kan der også komme interessant nyt fra konkurrentfronten. Både Atlas Copco og Caterpillar aflægger regnskaber i middagstimerne, hvilket kan give et praj om udviklingen i minesektoren. Den danske ingeniørkoncern præsenterer selv sit årsregnskab for 2018 på torsdag. Aktien falder 0,6 pct. til 329,60 kr.

DSV SES SOM VINDER

Det er nu over to uger siden, at transport- og logistikkoncernen DSV gav et bud på schweiziske Panalpina. Og Credit Suisse mener nu, at det er mere og mere sandsynligt, at DSV kommer til at løbe med den schweiziske konkurrent.

»Kuehne + Nagels (rival til DSV, red.) manglende lyst til at komme med et modbud på Panalpina, og Ernest Goehner-gruppens (logistikselskabets største aktionær, red.) manglende succes med at afslå tilbuddet, antyder en stigende sandsynlighed for, at DSV vil have succes med sit træk,« skriver storbanken i en analyse.

»Det er muligt, at Goehner-gruppen måske allerede havde afslået tilbuddet, hvis det var stærkt imod det - gruppen var således hurtig til at slå ned på mediehistorier om en potentiel Kuehne + Nagel-aftale i november,« lyder det fra Credit Suisse.

Gennemføres opkøbet, kan det potentielt set løfte DSV-aktien 33 pct., lyder det ydermere i analysen, hvor kursmålet for aktien løftes 1 pct. til 637 kr. Banken forventer fortsat, at transportgiganten vil »outperforme« markedet.

DSV stiger mandag middag med 1,3 pct. til 535,80 kr.

IC SÆLGER OG NEDJUSTERER

IC Group har solgt tøjmærket Saint Tropez til DK Company, og det medfører et regnskabsmæssigt tab på omkring 70 mio. kr., der bliver fordelt ud over indeværende regnskabsår.

I samme ombæring kommer IC Group med den potentielt mere ildevarslende nyhed, at forventningerne til 2018/19 nedjusteres på en række andre punkter. Dels forventes omsætningen i de to tilbageværende mærker, Tiger of Sweden og By Malene Birger, nu at falde, hvor der tidligere var ventet omsætningsvækst.

Indtjeningen ses desuden at falde henholdsvis »moderat« og »betydeligt« i de to mærker - tidligere var der spået stilstand på den front.

IC Group-aktien falder med 1 pct. til 42,75 kr.

Tilbage i C25-indekset byder mandagen på flere ændrede anbefalinger og kursmål.

Danske Bank får sænket anbefalingen hos Bank of America til »underperform« fra »neutral«, skriver Bloomberg. Bankens aktie er næsten halveret i forhold til for et år siden.

Danske-aktien ligger ved middagstid nederst i C25 med et fald på 1,9 pct. til 122,85 kr.

Der er også blevet kigget på Simcorp, der af Goldman Sachs får løftet kursmålet til 620 kr. fra 550 kr. Der anbefales fortsat et »køb« af aktien, som mandag stiger 1 pct. til 525 kr.