Mandagens aktier: Novo og TDC snuppede podiepladserne i grønt marked

En hektisk sidste uge på aktiemarkedet blev fulgt af en mere stille mandag, hvor der var positiv stemning på det danske aktiemarked anført af TDC, Novo Nordisk og Lundbeck.

C20 Cap-indekset lukkede 0,5 pct. højere i 1147,27.

Sidste uge var præget af uro på de finansielle markeder, hvor rygter om russisk indblanding i Donald Trumps valgkamp satte spørgsmålstegn ved præsidentens fremtidige virke og evne til at få gennemført omfattende reformer.

- Der er stadig usikkerhed på den her front, men det virker til at være sat en smule på pause. Man skal også huske på, at de her sager ikke bliver afgjort på den korte bane, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje.

- Der er øget politisk usikkerhed nu, men vi vurderer stadig, at Donald Trump vil kunne få nogle ting igennem på skatteområdet og til dels på investeringer i infrastruktur, siger han.

TDC ØVERST I C20

I toppen af C20 sluttede TDC, uden at der var konkrete nyheder til at forklare stigningen, ud over at telesektoren havde en god mandag på de europæiske børser. Aktien lukkede 2,2 pct. højere i 37,50 kr.

Der var der heller ikke om Novo Nordisk, som steg 1,7 pct. til 277,10 kr., og Lundbeck, der hoppede 1,6 pct. til 343,70 kr.

Til gengæld var der nyt om Pandora. Endnu en amerikansk hedgefond - AQR Capital Management - har offentliggjort en større shortposition i selskabet og satser dermed på kursfald for smykkeaktien.

Pandora-aktien faldt 1,3 pct. til 662 kr. og er nede med 28,4 pct. i år. I samme terræn sluttede Genmab, som dykkede 1,2 pct. til 1401 kr. oven på en stærk afslutning i sidste uge med flere gode nyheder om selskabets kræftmiddel Darzalex.

Derimod var der pæn fremgang til Zealand Pharma, der fik positiv omtale af amerikanske Jefferies. Banken spår, at diabetesmidlet Soliqua, der bliver solgt i samarbejde med franske Sanofi, kan nå et topsalg på 2,3 mia. dollar. Aktien steg 8,1 pct. til 126,50 kr.

NEDJUSTERING FRA HARBOES

Aarsleff var på banen med regnskab for andet kvartal, men der var ikke meget spænding, da entreprenørkoncernen nedjusterede forventningerne til 2017 i forrige uge, hvor hovedtallene viste stor tilbagegang i indtjeningen. Aktien faldt 1 pct. til 155 kr.

Nedjustering var der også fra Harboes - den anden på omkring to måneder - og bryggeriet sigter nu efter et overskud før skat på 45 mio. kr. i regnskabsåret 2016/2017 mod tidligere 51 mio. kr. Aktien dykkede 2,7 pct. til 126 kr.

Danske Andelskassers Bank kom ud af første kvartal med en faldende basisindtjening, mens kursreguleringer og nedskrivninger gav fremgang på bundlinjen. Aktien faldt 4,7 pct. til 5,10 kr.

Scandinavian Tobacco Group steg 1,7 pct. til 105,50 kr., efter at SEB løftede anbefalingen af aktien til "hold" fra "sælg". Aktien er stadig et stykke fra de 124 kr., som var prisen inden en stor nedjustering af 2017-forventningerne i sidste uge.