Mandagens aktier: Novo holdt nyhedssløvt aktiemarked tæt på balance

Fraværet af egentlige nyheder var det mest markante træk i mandagens lidt brogede aktiemarked, hvor stigning i den tunge Novo-aktie ydede et væsentligt bidrag til, at det dansk eliteindeks, C20 Cap, kunne lukke dagen i næsten balance.

Arkivfoto: New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

C20 Cap sluttede i 966,37 svarende til et marginalt fald på 0,02 pct.

- Der har været noget omsætning, men nyhedsflowet har ikke været det helt vilde. Det har godt nok været en stille dag, og der er ikke meget spændende at fortælle, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Novo-aktien lukkede 1,6 pct. højere i 229 i toppen af indekset uden baggrund i konkrete nyheder, og lige så uklar var baggrunden for en stigning i TDC-aktien på 0,9 pct. til 35,72 kr.

Vestas steg 1,1 pct. til 474,30 kr., og her kan en argentinsk godkendelse før weekenden af energiprojekter omfattende ikke færre end ti vindmølleprojekter på 765 megawatt være en medforklarende faktor.

- Og så blev anbefalingen løftet af Commerzbank, påpeger Ole Kjær Jensen.

Den tyske bank har hævet anbefalingen af Vestas til "køb" fra "hold", mens kursmålet er uændret på 550 kr.

Lidt usikkerhed om bankerne fangede også Ole Kjær Jensens opmærksomhed. Jyske Bank sluttede på indeksbunden med et fald på 2,2 pct. til 305,40 kr., og Nordea faldt 2,1 pct. til 72,30 kr.

- Og hvis vi ser rundtomkring i Europa er der lidt usikkerhed op til den italienske forfatningsafstemning i weekenden, siger Sydbanks afdelingsdirektør.

Financial Times skrev mandag, at hvis den italienske premierminister, Matteo Renzi, taber weekendens konstitutionelle folkeafstemning, vil op til otte af Italiens problemramte banker risikere at vælte som følge af markedsturbulens.

- Der giver i særdeleshed noget usikkerhed om finansaktierne. Men det er måske lige voldsomt nok at sige, at de smitter af i Danmark, for skal man have nogle finansaktier, så køber man jo nok noget af det, der er i Norden, siger Ole Kjær Jensen.

- Og kursfaldet rammer jo heller ikke Danske Bank, bemærker Ole Kjær Jensen.

Danske Bank-aktien sluttede 0,1 pct. højere i 205,70 kr.

Specielt for Jyske Bank gjaldt, at banken fik skåret kursmålet til 290 kr. fra 320 kr. af svenske SEB.

Macquaries har indledt dækning af Carlsberg med anbefalingen "neutral" og et kursmål på 595 kr. Carlsberg faldt 0,5 pct. til 592 kr. Dækningen af konkurrenten Heineken indledes samtidig med anbefalingen "outperform" og et kursmål på 79,50 euro.

Uden for eliteindekset fik NNIT-aktien løftet anbefalingen hos Danske Bank til "hold" fra "sælg". It-aktien steg 5,4 pct. til 186 kr.

Bang & Olufsen, der steg 0,7 pct. til 76 kr., har netop lanceret en ny højttaler op til julehandlen. Men kunderne kan først få den leveret til marts. Frustrerende, da Beosound 2 ville være et oplagt julegaveemne, siger forhandler til Børsen.

Og ellers ses der i markedet frem mod weekendens noget tungere begivenheder, der ud over det italienske valg også tæller valg i Østrig og den amerikanske jobrapport for november.

- Den kan cementere, at vi får en amerikansk renteforhøjelse i december. Det ligger næsten 100 pct. i kortene. Men der kan selvfølgelig komme lidt tvivl, hvis vi får en svag rapport, konstaterer Ole Kjær Jensen.