Mandagens aktier: Mærsk og Genmab-rekord sikrede plus til C20

En god eftermiddag for A.P. Møller-Mærsks aktier var mandag med til at sikre et lille plus i det danske C20 Cap-indeks, der også var understøttet af stigninger til Genmab og Jyske Bank.

Foto: Claus Fisker.
Læs mere
Fold sammen

I Europa kravlede aktierne også lidt opad ud på eftermiddagen, og særligt én sektor viste vejen.

- Vi har bølget lidt frem og tilbage. I Europa er det lidt bemærkelsesværdigt, hvor stærkt mineselskaberne ligger. De er oppe med over 4 pct. og er klart den sektor, som skiller sig positivt ud i dagens marked, siger chefaktiespecialist Michael Borre fra Nordea til Ritzau Finans.

Herhjemme lå C20 Cap-indekset tidligt på eftermiddagen til et fald på 0,3 pct., før det - godt hjulpet af Mærsk-aktierne og de mere positive tendenser fra udlandet - kravlede opad og endte 0,3 pct. højere i 1045,76.

OLIEPRISERNE VAR MED TIL AT LØFTE MÆRSK

Mærsk B bidrog med en stigning på 1,4 pct. til 8600 kr. efter en stigning i prisen på en tønde nordsøolie, Brent, mandag eftermiddag på 1,7 pct. til 50,50 dollar. Set over hele året er Mærsk-aktierne imidlertid blevet dekoblet fra olieprisen, og det er med til at give en købsmulighed i aktien, vurderer Michael Borre.

- Vi mener, at aktien burde ligge lidt højere, hvis du ser på, hvordan olieprisen har udviklet sig i år, og efter at vi har set de seneste indikationer for containerfragt mellem specielt Asien til Europa, hvor det er lykkedes at hæve fragtraterne en lille smule, siger Michael Borre.

GODE DATA FRA GENMAB

Fra dagens begyndelse var der rift om aktien i Genmab, efter at biotekselskabet i weekenden præsenterede positive data for Darazalex i forbindelse med fase 3-studiet Castor - denne gang på kræftkonferencen Asco i Chicago. Aktien var helt oppe at runde i 1294 kr. før den dog lukkede blot 0,7 pct. højere i rekordkursen 1250 kr.

- Vi mener stadigvæk, at aktien kan køre yderligere op. Vi forventer, at de vil nå et Darzalex-salg på 550 mio. dollar i 2016, og vi begynder måske ovenikøbet at se noget "upside" til det estimat. Topsalget ser vi på 10 mia. dollar, så et meget vigtigt produkt for Genmab og et produkt, som kun lige er startet i forhold til at vise os det fulde potentiale, siger Michael Borre.

Nordea har en købsanbefaling af aktien med et kursmål på 1440 kr.

JYSKE BANK LANCERER NYT AKTIETILBAGEKØBSPROGRAM

Investorerne viste også god appetit for Jyske Bank, som redegjorde for sin langsigtede kapitalpolitik og lancerede et nyt aktietilbagekøbsprogram på 500 mio. kr., som kommer til at løbe fra 1. juli. til 31. december.

- Det skal vi selvfølgelig tolke positivt, at selskabet vil forpligte sig til at sende penge ud til aktionærerne. Det er et tegn på, at de er komfortable med deres kapitalposition, selv om vi ikke kender detaljerne om de fremtidige reguleringer. Og 500 mio. kr. i andet halvår i år er alligevel et par procent af aktiekapitalen, der skal købes tilbage, så det er en pæn portion aktier, siger Michael Borre.

Jyske Banks aktie steg 0,8 pct. til 265,10 kr.

ATLANTIC PETROLEUM SÆLGER DELE AF FELT

Blandt sidepapirerne steg aktien i Atlantic Petroleum med 5,7 pct. til 11,10 kr. efter meddelelsen om, at selskabet har solgt 25 pct. af Orlando-feltet til Bridge Petroleum.

/ritzau/FINANS