Mandagens aktier: Lille fremgang efter svingende dag

 

Stemningen på de internationale markeder trak mandag C20-indekset rundt i manegen. Det endte med, at C20-indekset lukkede 0,3 pct. højere i 493,22. Største C20-stigninger skulle findes hos Novo Nordisk og Trygvesta. Forsikringsaktien lukkede 2,2 pct. højere i kurs 428.

 

Novo Nordisk, som på fredag aflægger halvårsregnskab, lukkede 2,1 pct. højere i kurs 574. Jyske Bank venter et godt regnskab fra Novo samt en opjustering af helårsprognoserne.

 

Novo Nordisk-investorerne fik konkurrentnyt. Den britiske medicinalgigant Glaxosmithkline fik dårligt nyt om diabetes 2-medikamentet Avandia da et amerikansk panel under sundhedsmyndighederne FDA anbefaler en tilbagetrækning fra markedet af Avandia grundet risikoen for hjerte-anfald.

 

FLSmidth-aktien sluttede 0,6 pct. højere i kurs 477,5. FLSmidth fik sent fredag accept af aktionærerne i Groupe Laperriere & Verreault (GL&V) til delvist at overtage den canadiske virksomhed. Opkøbet på 4,8 mia. kr. skal understøtte datterselskabet FFE Minerals. Nu kan den danske virksomhed overtage aktiviteterne i løbet af efteråret, og det er godt nyt, mener Sydbank.

 

- Vi venter, at selskabet opjusterer forventningerne til 2007. FLSmidth opnår betydelige synergieffekter specielt inden for salgsområdet. FLSmidth vil i fremtiden være mere bredt funderet på mineralområdet, sagde FLSmidth-analytiker i Sydbank, Holger Smitt, til RB-Børsen.

 

Danisco lukkede 0,4 pct. lavere i kurs 406. Hos Danisco var der igen uro på bagsmækken. Et forslag om opsplitning af koncernen vil blive aktuel på næste generalforsamling den 29. august. Forslaget peger på Novo Nordisk-modelen ved udskilningen af Novozymes. Forslaget betegnes af Daniscos koncernchef Tom Knutzen som "markant" og med "substans i".

 

- Jeg er overbevist om, at værdien af de to aktier, man ville sidde med, ville være større end børskursen på Danisco-aktien i dag, lyder det fra forslagsstilleren, Ole Steffensen, der er direktør for en investeringsfond med interesser i Danisco, overfor RB-Børsen.

 

Neurosearch 0,2 pct. lavere i kurs 274,5. Neurosearch-partneren Abbott har indledt fase I-forsøg af lægemiddelkandidaten ABT-560. Og det vækker glæde hos danske Neurosearch.

 

- Der er på lang sigt et meget stort potentiale i ABT-560, sagde vicedirektør og investorrelationschef, Hanne Leth Hillman, til RB-Børsen.

 

ØK, som lukkede 0,5 pct. højere i kurs 310, skal fordoble omsætningen i datterselskabet EAC Industrial Ingredients over tre år. Hvis det mål skal nås skal der købes op, og mandag købte EAC Industrial Ingredients den malaysiske virksomhed Akashi.

 

- Det er et mindre opkøb, og det må forudses, at der kommer flere, udtalte finansdirektør Michael Østerlund Madsen til RB-Børsen.

 

Søndagsavisen lukkede 4,3 pct. højere i kurs 73. Berlingske Tidende luftede i sin søndagsudgave spekulationer om et forestående generationsskifte i selskabet efter de seneste aktiesalg fra familien Bunck.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )