Mandagens aktier: Lavere trods god begyndelse

 

Det ultralikvide danske C20 lukkede mandag marginalt lavere i 442,52. Retningspilen på C20 indekset var for det meste af dagen vandret med en sivende tendens, efter at dagen var startet med en svag stigning. Der var mandag fokus på Novo Nordisk, mens også Bang & Olufsen og SAS stjal lidt opmærksomhed.

 

Bang & Olufsen, som lukkede 1,7 pct. højere i kurs 735, aflægger på onsdag halvårsregnskab. B&O er første C20 medlem som i år giver investorerne nye regnskabstal. Op til offentliggørelsen af halvårsregnskabet fastholder Jyske Bank sin "køb"-anbefaling af B&O-aktien. Trods usikkerhed om styrken af regnskabet, beregner Jyske Bank et estimat, der ligger over B&Os tidligere udmeldinger.

 

- B&O's aktuelle forventninger til helåret lyder på en omsætning på 4,56 - 4,65 mia. kr. og et resultat før skat på 460-500 mio. kr. Vores tilsvarende estimater er hhv. 4,67 mia. kr. og 525 mio. kr., sagde analytiker Rune Møller til RB-Børsen. Analytikeren vurderede samtidig, at B&O formentlig først i regnskabsmeddelelsen for tredjekvartal vil opjustere sin helårsprognose.

 

Novo Nordisk endte uændret i kurs 475,0. Novo står til en markant potentiel vækstfremgang på det indiske marked. Kun en ud af 30 indiske diabetikere modtager behandling. Det efterlader et potentielt marked på op imod 32 mio. patienter i landet, vurderede Novos Indias administrerende direktør ifølge den indiske publikation Express Pharma. Novo har en klar lederposition på det indiske diabetesmarked, og i udviklingslandene generelt via forretningsenheden International Operations.

 

FLSmidth var en af dagens store tabere, selv om direktøren for den schweiziske cementfabrik Holcim kom med positive forventninger til 2007. Koncernchef Markus Akermann udtalte, at rekordudviklingen efter de første 9 måneder var fortsat ind i 4. kvartal, og Akermann venter, at niveauet opretholdes i 2007. FLSmidth lukkede 1,6 pct. lavere i kurs 349,5.

 

Blandt sidepapirerne var nyhedsstrømmen for luftfartselskabet SAS aktiv. Weekendens fald i olieprisen, et fredeligt forhold til fagforeningerne samt udsigten til gode trafiktal for december var med til at løfte SAS aktien 4,9 pct. til kurs 107.

 

Der var mandag godt gang i handlen med de mindre biotekselskaber, efter at finanshuset Credit Suisse gav den europæiske medicinalsektor rosende bemærkninger. Bavarian Nordic sluttede 4,3 pct. højere i kurs 610. Mens Neurosearch, der også fik fine anbefalinger af finanshuset Gudme Raaschau, endte 4,8 pct. højere i kurs 337.

 

Det meget lidt likvide biotekselskab Bioporto, blev sent i gulvet og lukkede 12,5 pct. lavere til kurs 4,2, efter en nedrevidering af det seneste par regnskaber.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )