Mandagens aktier: Imponerede C20-fremgang

 

Det blev til kursfremgang på de globale aktiemarkeder, som dog oplevede flere rystelser i løbet af dagen, hvilket dog blev børstet af under vejs. Rystelserne kom mandag morgen fra de schweiziske storbanker UBS og Credit Suisse og ved eftermiddagstid fra den amerikanske storbank Citigroup. Under de hjemlige himmelstrøg blev det til en flot C20-fremgang på 1,7 pct. til 508,32.

 

Storbanken Nordea lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 91,3, efter at bankens aktier steg massivt i slutningen af seneste uge. Danske Bank lukkede imponerede 1,8 pct. højere kurs 216.

 

Transportkoncernen DSV, som lukkede 1,0 pct. højere i kurs 124,5, får anbefalingen "køb" af Dresdner, der indleder dækning af selskabet. Kursmålet sættes til 150 kr.

 

Produkttankrederiet D/S Torm lukkede solide 3,2 pct. højere i kurs 219,8 og blev største vinder i C20-regi. Novo Nordisk lukkede 2,2 pct. højere i kurs 645.

 

Trygvesta lukkede 1,1 pct. højere i kurs 423,5, mens Topdanmark lukkede 0,6 pct. højere i kurs 865. Det nordiske marked for skadesforsikringer er konsolideret, og det vil være meget svært for nye spillere at komme ind. Det var koncerndirektører for alle de store nordiske forsikringsselskaber enige om, da Danske Markets i sidste uge holdt en forsikringskonference i London.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie endte 2,4 pct. til kurs 73.500. Alles øjne er rettet mod USA, når udviklingen inden for containerfragt skal vurderes i de kommende år. Hvis væksten i USA aftager, kan det nemlig ramme den gunstige udvikling i fragtraterne, som verdens containerrederier med A.P. Møller-Mærsk i spidsen har nydt godt af på det seneste. Det vurderer Lars Kyvsgaard, der er direktør for den danske del af Nordeas shippingaktiviteter, som er blandt verdens største arrangører af skibsfinansiering.

 

SAS-aktien lukkede uændret i kurs 92,5 (113,5 skr). Det amerikanske finanshus Goldman Sachs sænker sin anbefaling af SAS til "sælg" fra "neutral", mens kursmålet bliver sænket til 90 skr. fra 139 skr.

 

Blandt sidepapirerne står den på udsalg af TK Development-aktier, som tabte 7,0 pct. til kurs 92,5. Det sker efter fredagens nedtur på godt 15 pct.

 

Neurosearch, som lukkede 1,6 pct. lavere i kurs 382 , har ansøgt om fase III-forsøg på Huntingtons-medicinen ACR16.

 

- Strategisk kan det være rigtig vigtigt for dem, men Huntingtons er en mindre sygdom. Når det alligevel kunne have stor betydning for Neurosearch, så er det fordi, at det her kan blive det produkt, hvor selskabet selv kommer ud på markedet, sagde analytiker Annette Lykke fra Carnegie til RB-Børsen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )