Mandagens aktier: God slutspurt for C25 og belønning til NKT

En milliardordre til NKT sikrede kabelkoncernen en placering i topfeltet på den danske hovedbørs mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En milliardordre til NKT sikrede kabelkoncernen en placering i topfeltet på den danske hovedbørs mandag, hvor C25-indekset sidst på dagen også fik møvet sig i plus efter en noget ujævn dag, hvor grænsen mellem plus og minus blev krydset adskillige gange.

Slutfacit for C25 blev en stigning på 0,1 pct. til 1344,20, efter at indekset i løbet af dage havde været nede at runde i 1336,56. Dermed fik indekset revancheret sig efter et samlet fald på 2,6 pct. de sidste tre dage op til weekenden.

ISS snuppede med et fald på 3,0 pct. til 108,20 kr. en bundplacering i eliteindekset. Servicekoncernen meddelte sidst på dagen, at den efter nedgang i aktivitetsniveauet hos kunderne fyrer 300 medarbejdere i Danmark. Nedgangen skyldes både coronakrisen og kontrakttilpasning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Ser indtjeningsmodvind

Allerede før meddelelsen lå ISS-aktien dog lavere, efter at finanshuset Jefferies havde peget på indtjeningsmodvind og gentaget en negativ anbefaling og et kursmål på blot 80 kr.

NKT var mandagens solstrålehistorie, med nyheden om at selskabet er løbet med en kontrakt på over 1 mia. euro til den sidste del af det tyske Südlink-projekt.

»Jeg er ikke overrasket over, at de får en bid af kagen - men de får nok en lidt større del, end jeg havde ventet. Den sidste bid af Südlink er et kæmpe projekt med en total ordrestørrelse på 2 mia. euro i alt i markedspriser. Jeg havde regnet med en tredjedel, men nu får de lidt mere end halvdelen. Det synes jeg, er rigtig flot,« siger Casper Blom, der er aktieanalytiker hos finanshuset ABG Sundal Collier.

NKT blev belønnet med en kursstigning på 5,9 pct. til 148 kr.

Fin dag for finans

Tilbage i C25 toppede Jyske Bank med en stigning på 3,4 pct. til 196,30 efterfulgt af Danske Bank, som endte i 89,30 kr. efter en stigning på 2,6 pct. Der var ikke noget nyt fremme om de to banker, men generelt klarede finansaktierne sig godt i den europæiske aktiehandel.

DSV Panalpina gjorde også en god figur og sluttede 2,3 pct. højere i 809,80 kr.

Ifølge analytikere hos Deutsche Bank har transportkoncernen i høj grad formået at tilpasse sig coronakrisens udfordringer, og det giver anledning til et løft i bankens langsigtede kursmål for aktien til 900 kr. fra 770 kr.

Anbefalingen af aktien er fortsat »køb«.

Novo Nordisk var også nyhedsaktuel med en godkendelse af sin Rybelsus-tablet til behandling af type 2-diabetes i Japan. Det var en ventet godkendelse, og aktien endte 1,2 pct. lavere i 434,85 kr.

DFDS siger farvel til 650

DFDS kunne desuden fortælle, at det vil reducere omkostningerne i kølvandet på coronakrisen. Det indebærer blandt andet, at selskabet vil sige farvel til 650 ansatte - heraf 200 medarbejdere, der er ansat i Danmark.

Rederiets aktie sluttede i 209 kr. efter en stigning på 1,0 pct.

Tirsdag er der stor fokus på en tale af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell.

»Her vil han sikkert indikere, at man er klar til at gøre, hvad der skal til for at understøtte økonomierne,« siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

Han peger på muligheden for, at Fed-chefen vil udtrykke sig positivt i forhold til at skrue op for programmerne for opkøb af værdipapirer.

»Det er noget, som markederne rigtigt godt har kunnet lide og har haft en stabiliserende effekt på finansmarkederne,« tilføjer Martin Munk.

/ritzau/FINANS