Mandagens aktier: Genmab trak C20 Cap i pænt plus

Med Genmab som trækhest sikrede de danske aktier sig en solid mandag, hvor C20 Cap-indekset gik frem med 0,6 pct. til 1048,08.

Foto: NF

Genmab er årets klart bedst præsterende danske eliteaktie, og mandag blev biotekpapiret sendt til vejrs, efter at selskabet har fremvist flere gode data for kræftmidlet Darzalex.

Generelt set var humøret også højt efter et par meget volatile dage i slutningen af sidste uge, hvor først Den Europæiske Centralbank (ECB) og siden en arbejdsmarkedsrapport fra USA sendte markederne i svingninger.

- USA klarede sig ret godt fredag, og det er det, der smitter af i Europa i dag. Det kom efter en god jobrapport, der løftede tilliden til, at økonomien er klar til at stå på egne ben. Derudover har vi fået rystet den utilfredshed, der umiddelbart var med ECB-meldingerne torsdag af os, siger Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

Helt i toppen af C20 Cap steg Genmab med 2,6 pct. til rekorden 950 kr., efter at selskabet har serveret friske studiedata omkring kræftmidlet Darzalex på en konference i USA, der løber af stablen i disse dage. Midlet blev for få uger siden godkendt til salg på det store amerikanske marked.

- Genmab præsenterede solide data for Darzalex på ASH-konferencen i USA, og det gør, at vi stadig er positive over for aktien og løfter vores estimater og kursmål lidt, siger Mads Zink.

Danske Markets' analytiker er til stede på kræftkonferencen i USA, og han bider særligt mærke i meget stærke data for responsets varighed i forbindelse med behandling med Darzalex. Efter de nye data løfter Danske Markets sit kursmål for Genmab til 1110 kr. fra 866 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Generelt var der fokus på en stribe medicinal- og biotekpapirer mandag, der over en bred kam klarede sig godt i Europa.

Novo Nordisk steg med 1,8 pct. til 395,90 kr. Det amerikanske finanshus Jefferies har løftet sit kursmål for aktien med 25 kr. til 375 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "hold".

Uden for C20-regi, men i samme sektor, var Lundbeck også i god form. Medicinalselskabet har fået et klap på skulderen af den britiske storbank Barclays, der har indledt dækning af aktien med den positive anbefaling "overvægt" og et kursmål på 262 kr.

Lundbeck steg med 4,3 pct. til 221,90 kr.

Også Veloxis var populær blandt investorerne mandag. Selskabet har meldt sig parat til at lancere produktet Envarsus XR på det amerikanske marked, og det faldt i god jord på aktiemarkedet. Veloxis-aktien blev sendt op med 7,4 pct. til 1,88 kr.

Et andet sidepapir i storform er Aarhus Elites. Selskabets fodboldklub, AGF, besejrede fredag aften FC Midtjylland i Superligaen, men nok så vigtigt satte klubben i weekenden navn på sin nye cheftræner efter fyringen af Morten Wieghorst.

Det bliver den tidligere FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm, som i sidste sæson vandt guld med midtjyderne.

Aarhus Elite-aktien steg med 8,7 pct. til 0,24 kr.

Tilbage i C20-regi var Mærsk-aktierne endnu engang pressede.

Mærsk kan muligvis se frem mod en konsolidering på markedet for containerfragt, da to af konkurrenterne er på vej mod en fusion.

Det er det franske rederi CMA CGM, der efter flere ugers forhandlinger har lagt 2,4 mia. dollar - 16,5 mia. kr. - på bordet som bud på Singapore-rederiet Neptune Orient Lines, der i fem af de seneste seks år har haft røde tal på bundlinjen.

Samtidig kunne Mærsk-konglomeratets borerig-division, Maersk Drilling, glæde sig over en kontrakt på 142 mio. dollar - eller 975 mio. kr. - til Maersk Guardian. Ordren er dog lagt af søsterselskabet Maersk Oil, så pengene bliver i familien.

Kontrakten lyder på arbejde i den danske del af Nordsøen, og løbetiden er fem år med begyndelse fra september næste år.

Alligevel var stemningen omkring Mærsk-aktierne negativ. B-aktien borede sig ned med 0,9 pct. til 9940 kr., mens A-aktien faldt 0,7 pct. til 9810 kr.

Vestas meddelte sidst på eftermiddagen, at vindmølleproducenten køber den amerikanske serviceudbyder Upwind Solutions for 60 mio. dollar - eller godt 400 mio. kr.

Upwind Solutions leverer service på vindkraftværk i ni amerikanske stater med en samlet kapacitet på mere end 3 gigawatt, oplyste vindmølleproducenten, der som følge af købet justerer sine forventninger til de frie pengestrømme i 2015 nedad med et beløb svarende til købssummen. Forventningerne til investeringerne i år løftes tilsvarende.

Vestas-aktien steg med 0,8 pct. til 459,30 kr.

Teleselskabet TDC har mistet en netværksaftale med rivalen "3", der har peget på svenske Telia som leverandør af netværk på de steder, hvor selskabets eget netværk ikke rækker.

Aftalen erstatter en nuværende aftale med TDC, der dog kun omfattede tale, oplyser "3" og Telia i en fælles pressemeddelelse.

TDC-aktien, der generelt har haft det rigtig svært i 2015, steg dog med 0,4 pct. til 34,75 kr.