Mandagens aktier: Fortsat feriestemning mens Nets holdt dampen oppe

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nets indtog toppen af det danske eliteindeks mandag med et plus på 1,1 pct. til 123,80 kr. Dermed fortsatte aktien det positive momentum, som den gik på weekend med, mens det samlede danske eliteindeks, C20 Cap, sluttede i et minus på 0,4 pct. i 1071,22.

- Der er regnskab i næste uge hos Nets, og der er nogen, der spekulerer lidt i det, siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank, til Ritzau Finans.

Jyske Bank har set på, hvad Nets kan lande på i 2016, og her venter man, at selskabet får en organisk omsætningsvækst på 6,7 pct. i 2016, hvilket er i den høje ende af det interval, som Nets selv venter.

- Frem mod slutningen af 2016 var antallet af betalingstransaktioner på et højere niveau i både Danmark og Norge. Forretningskunderne forbereder sig fortsat på nye betalingsmetoder. Vi forventer, at nettoomsætningen for Nets-koncernen stiger med 6,7 pct. i 2016 - drevet af Merchant Services og Financial & Network Services. For Corporate Services forventer vi en flad omsætning, skriver banken om det forventede resultat.

Nets kommer med regnskab 28. februar.

Faldet for de samlede C20 Cap kom på en dag, hvor nyhedsstrømmen var nærmest ikke eksisterende.

- Det er en meget stille dag, og vi får heller ikke nyt fra USA, hvor der er helligdag. Volumen er markant lavere end normalt - både herhjemme og ude i Europa, og vi mangler lidt impulser - men det kommer der de kommende dage med regnskaber fra flere selskaber, siger Christian Thatje.

TDC MED PÅ GRØN BØLGE

TDC steg med 0,6 pct. til 37,75 kr., og selskabet fulgte med plusset i hælene på sine europæiske kolleger.

- I sidste uge har der været lidt aktivitet med M&R (opkøb og fusioner, red) i sektoren, og det er det, som TDC, der selv har været nævnt i den forbindelse, kører med op på, siger Christian Thatje.

De europæiske teleselskaber lå mandag eftermiddag i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 til et samlet plus på 1,1 pct. Det var især Deutsche Telecom, der trak indekset op, efter rygter om at det tyske selskabs amerikanske del kan blive overtaget af mobilselskabet Sprint.

KURSMÅL OG OLIEAFTALE

Nyheden om, at Maersk Oil "snart" er på vej til at underskrive en udviklingskontrakt med det statsejede iranske olieselskab, NIOC rapporteret af Bloomberg News samt et par justerede kursmål, fik B-aktien i A.P. Møller-Mærsk til at ligge i plus det meste af mandagen - men den endte uændret i 11.970 kr.

Aftalen skulle omfatte oliedelen af offshorefeltet South Pars, der ligger i samme farvand som Al Shaheen-oliefeltet, hvor Maersk Oil mistede licensen sidste år. Oveni har både Morgan Stanley og Deutsche Bank i weekenden løftet kursmålene for aktien.

DONG I BUND

Dong Energy lå i bunden af eliteindekset - og sluttede som bundprop med et fald på 1,8 pct. til 252,80 kr. Som følgesvende havde energiselskabet Jyske Bank og Chr. Hansen, der mistede henholdsvis 1,0 pct. til 372,90 kr. og 0,9 pct. til 418,20 kr.

REGNSKABER PÅ VEJ

Jyske Bank kommer med regnskab tirsdag sammen med NKT Holding. Og mandag var sidste chance for investorerne til at positionere sig. Også NKT endte med et minus på 1,2 pct. til 528 kr.

Senere på ugen kommer der også tal fra C20-selskaberne som Genmab, ISS og William Demant.

Mandag kom regnskabet fra Brdr. A&O Johansen for 2016, der blandt andet viste resultatfremgang og varsler udbytte, belønnet af investorerne med et plus på 7,7 pct. til 3619 kr. - og dermed endte aktien blandt de mest stigende aktier på fondsbørsen.

Jutlander Banks regnskab skuffede derimod - og bankaktien faldt med 4,8 pct. og til 228,50 kr.