Mandagens aktier: Demants prognose beroligede investorerne

(Arkivfoto) (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Demant strøg til tops på det danske aktiemarked mandag, hvor investorerne angiveligt var lettede over, at den seneste hektiske periode efter et hackerangreb ikke har kostet høreapparatproducenten mere end allerede udmeldt.

Også Genmab gik frem, mens Novo Nordisk led under en nedjusteret anbefaling fra UBS.

C25-indekset lukkede 0,3 pct. lavere 1205,94 efter at have sat rekord fredag.

DEMANT FASTHOLDER

Demant spillede hovedrollen allerede fra morgenstunden, hvor producenten af høreapparater og headsets offentliggjorde periodemeddelelse for tredje kvartal.

Demant susede efterfølgende op med 6,9 pct. til 204,30 kr., efter at selskabet fastholdt sine forventninger til hele 2019 om et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 2,0-2,3 mia. kr. i hele 2019.

Demant måtte den 26. september nedjustere forventningerne som en konsekvens af det hackerangreb, der ramte selskabet i starten af september.

»Når jeg kigger tilbage på en ekstremt hektisk periode for koncernen, er jeg glad for at kunne konstatere, at vi nu har genetableret vores it-infrastruktur, og at genetableringen af forretningen skrider hurtigt fremad,« siger Søren Nielsen, Demants administrerende direktør.

Også på aktiemarkedet var der tilfredshed med indsatsen.

»Der hersker lettelse over, at det lader til, at Demant har ramt rigtigt i forhold til effekterne af hackerangrebet. Der er ingen ændringer i forhold til det,« siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Hos Danske Bank hæfter chefhandler Mads Zink sig desuden ved, at Demant genoptager sit tilbagekøbsprogram på op mod 1 mia. kr. Skal målet nås, mangler Demant at købe aktier for omkring 420 mio. kr. i år.

Demants danske branchefælle GN Group fulgte med op med en stigning på 0,7 pct. til 312 kr.

I bunden af C25 faldt DSV Panalpina 2,1 pct. til 728,60 kr. efter en periode, hvor aktien har vist stor styrke.

»Vi handlede DSV Panalpina i det højeste niveau nogensinde for et par dage siden, så det er helt naturligt, at der bliver taget lidt profit,« vurderer Mads Zink.

ANALYSELØFT TIL NOVO OG MÆRSK

En række justeringer fra bankerne satte også præg på handelen.

Kursmålet for aktien i A.P.Møller-Mærsk blev fredag løftet knap 7 pct. til 9500 kr. fra 8900 kr. af investeringsbanken SEB Equities, der gentog anbefalingen »hold.«

Mærsk fik desuden løftet kursmålet til 11.194 kr. fra 9484 kr. af Credit Suisse, der fastholdt købsanbefalingen »outperform,« Rederiets B-aktie steg 0,7 pct. til 9640 kr.

For Novo bød mandagen derimod på kursfald. Schweiziske UBS sænkede anbefalingen til "neutral" fra "køb", selv om kursmålet i samme ombæring blev løftet med en tyver til 395 kr. Novo, der modsat blev løftet til »overvægt« fra »ligevægt« af britiske Barclays, faldt 1,8 pct. til 383,25 kr.

RIFT OM ZEALAND OG VELOXIS

Blandt sidepapirerne tordnede Cbrain i vejret med 22,4 pct. til 45,90 kr. efter at softwarehuset landede sin første ordre i USA - en ordre afgivet af en af de store nationale myndigheder i centraladministrationen.

»Det amerikanske marked er vanskeligt at komme ind på i særdeleshed som leverandør med fokus på den offentlige sektor, skrev selskabet, der kaldte ordren for en milepæl.«

I bioteksektoren var der rift om Zealand Pharma, efter at Nordea løftede kursmålet markant til 272 kr. fra 187 kr. og gentog anbefalingen »køb.«

Zealand steg 6,4 pct. til 245 kr., men blev overgået af et andet biotekpapir, Veloxis, der bare stiger og stiger tilsyneladende uden bagvedliggende nyt.

Aktien lukkede mandag 14 pct. højere i 7,49 kr. og er næsten fordoblet siden en opjustering i slutningen af oktober. Set siden nytår er aktien steget over 240 pct., og markedsværdien ligger nu på 13 mia. kr., og højere end værdien af C25-selskabet, FLSmidth.

Omsætningen venter Veloxis lander på 75-82 mio. dollar i år, svarende til 505-554 mio. kr.

Genmab, der længe har været blandt investorernes udkårne, steg 1,6 pct. til lukkerekord 1530 kr.

/ritzau/FINANS