Mandagens aktier: Danske Bank i fokus på ventet grøn dag

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters Staff

Novo Nordisk, Danske Bank og Demant er nogle af de selskaber, som kan tage fokus fra handelsstart mandag, efter at toneangivende finanshuse har taget et nærmere blik på aktierne og justeret kursmålene.

Generelt ser det ud til, at det danske aktiemarked vil komme positivt fra start på ugens første handelsdag efter en grøn fredag, der dog var præget af en del kaos.

Ledende amerikanske aktiefutures indikerer mandag morgen stigninger omkring 0,2-0,3 pct., mens den tyske DAX-future indikerer en stigning på 0,6 pct.

Fredag sluttede det danske C25-indeks 2,1 pct. højere i 1172,97. Det skete på en dag, hvor Chr. Hansen, Novo Nordisk og DSV Panalpina sluttede helt i top, og hvor to sidstnævnte sammen med Danske Bank var fredagens store samtaleemner med tal for tredje kvartal.

Fredagens aktiehandel var dog præget af et langvarigt børsnedbrud. Kort efter klokken 11.00 blev de nordiske og baltiske børser ramt af systemforstyrrelser, hvilket medførte et handelsstop på en række af Nasdaqs aktiemarkeder - herunder det danske.

Et par timer efter blev handlen i første omgang forsøgt genoptaget, men det varede kun få minutter, før børsnedbruddet igen var en realitet.

Siden besluttede Nasdaq, at de svenske, lettiske, estiske og litauiske børser ikke ville genåbne fredag, men herhjemme blev handlen altså gentaget klokken 16.15.

ANALYTIKERNE HAR RETTET TIL EFTER REGNSKABER

Kursmålet for aktien i Danske Bank er blevet sænket med knap 5 pct. til 104 kr. af investeringsbanken Morgan Stanley. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "equalweight". Det nye kursmål indikerer dog et potentiale på 13 pct. i forhold til lukkekursen fredag i 91,80 kr., hvor aktien faldt lige knap 4 pct.

Deutsche Bank og JP Morgen har ligeledes reduceret kursmålet for aktien i Danske Bank siden bankens regnskab fredag. Hos JPMorgan er kursmålet reduceret med 10 kr. til 110 kr., mens anbefalingen "neutral" er gentaget.

Imens er kursmålet hos Deutsche Banks analytikere sænket til 105,80 kr. fra 110,10 kr. Her er anbefalingen som før "hold".

Arctic Securities har sænket kursmålet for aktien til 120 kr. fra før 150 kr. og gentaget anbefalingen "køb".

Finanshuset SEB har omvendt hævet kursmålet for Danske Bank-aktien. Det nye kursmål lyder på 130 kr. mod tidligere 119 kr., mens anbefalingen er uændret "køb".

Novo Nordisk har omvendt fået hævet kursmålet af analytikerne hos den amerikanske bank J.P. Morgan efter fredagens regnskab fra den danske medicinalgigant.

Kursmålet lyder nu på 435 kr., hvilket er 16 pct. højere end det tidligere kursmål på 375 kr. Anbefalingen er fortsat "overvægt", fremgår det af Bloomberg News.

Novo Nordisk-aktien steg fredag 3,6 pct. til 378,90 kr., hvilket var det højeste niveau siden august 2016.

Morgan Stanley har desuden sænket sit kursmål for aktien i Demant med 11,7 pct. til 181 kr. fra 205 kr. Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "ligevægt".

Demant-aktien steg fredag 0,5 pct. til 177,75 kr.

REGNSKABER FRA FODBOLDKLUB OG BANK

Blandt sidepapirerne er der enkelte regnskabsaktuelle selskaber at finde på ugens første handelsdag.

Parken Sport & Entertainment, hvis fodboldhold, F.C. København, søndag vandt 3-0 over Sønderjyske, venter i 2019 et overskud før skat på 60-75 mio. kr., samtidig med at omsætningen ses lande på 760-810 mio. kr.

Selskabets aktie endte fredag 2 pct. lavere til 99,00 kr.

Jutlander Bank leverer også regnskab mandag. Jutlander Bank venter i 2019 et resultat før skat i niveauet 385-420 mio. kr. Bank-aktien faldt fredag 1,1 pct. til 186 kr.

Både Parken Sport & Entertainment og Jutlander Bank leverer regnskaber for tredje kvartal.

Tilbage blandt eliteaktierne kan Vestas, der fredag steg 2,3 pct. til 559,60 kr., komme i fokus, da vindmølleproducenten mandag morgen beretter, at den valgt som leverandør af 10 møller med en kapacitet på 42 megawatt til et vindmølleprojekt i det nordlige Sverige.

Møllerne skal opsættes i vindprojektet Fjällboheden Vind, hvilket er planlagt til at ske i 2021.

/ritzau/FINANS