Mandagens aktier: Carlsberg springer til tops efter opjustering

Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Carlsberg er mandag middag hoppet op i toppen af det danske C25-indeks efter endnu en opjustering fra den danske bryggerikoncern.

Mandag ved 11.30-tiden oplyste Carlsberg, at det for 2019 nu venter en organisk vækst i driftsresultatet på omkring 10 pct. mod en tidligere forventning om en organisk vækst på et højt encifret procentuelt niveau.

»Opjusteringen skyldes en solid indtjeningsudvikling i Vesteuropa og Kina, der mere end opvejer svaghed i Rusland,« skriver Carlsberg, der efter opjusteringen ligger 2,1 pct. højere i 978,20 kr.

Efter stigningen til Carlsberg er C25 også vendt fra et lille minus på 0,1 pct. til nu et plus på 0,1 pct. til 1150,31. I sidste uge steg indekset fem dage i streg og sluttede ugen i det højeste niveau i en måned.

BANKER I EUROPA FALDER

Fra morgenstunden kom der et skuffende regnskab fra HSBC, og i London falder den Asien-fokuserede bank med godt 4 pct., hvilket tynger banksektoren over hele Europa.

»HSBC noterede svaghed, men det kommer ikke helt uventet, i betragtning af hvad man ser i de bredere vækstmæssige dynamikker,« siger Will James, som er investeringsdirektør hos Aberdeen Standard Investments, til Reuters

»Regnskaberne har indtil videre ikke været katastrofale, så vi ser ikke massive bevægelser,« tilføjer han.

I Europa falder bankerne som sektor i Stoxx 600 med 0,7 pct., og særligt HSBC trækker ned med et fald på 4,6 pct., ligesom at ligeledes regnskabsaktuelle Bankia fra Spanien falder 2,8 pct. efter at have fremlagt sine tal.

Blandt de danske finansaktier falder Danske Bank med 0,4 pct. til 98,22 kr., og Jyske Bank ligger 0,7 pct. lavere i 240,60 kr.

Nordea falder desuden 0,2 pct. til 50,19 kr. efter en stigning på 2 pct. fredag, da banken holdt kapitalmarkedsdag i London. Mandag er det fremme, at DNB har løftet kursmålet for Nordeas aktie til 57,04 kr. fra før 54,59 kr.

I C25 ligger Mærsk-aktierne i toppen af C25 efter Carlsberg. Selskabets B-aktie ligger 0,9 pct. højere i 8626 kr., mens bunden af eliteindekset indtages af Ørsted med et fald på 1,1 pct. til 622,80 kr.

NEDJUSTERING FRA SP GROUP

Uden for C25 falder SP Group med 10,6 pct. til 195 kr. Baggrunden er en nedjustering af forventningerne til 2019, som selskabet annoncerede søndag.

Efter et mindre salg og indtjening end ventet i årets tredje kvartal venter SP Group nu en omsætning i år på 1,9-2,0 mia. kr. og et resultat på 175 mio. kr. Tidligere forventede selskabet at nå en omsætning på 2,0-2,1 mia. kr. og et resultat på 200 mio. kr.

»Vi oplever, at der er en række brancher, der har mindre travlt, end de har haft, og det smitter af på os. Det er en opbremsning i økonomien, som gør, at vores kunder har købt lidt mindre, end vi havde håbet på,« forklarede administrerende direktør Frank Gad mandag morgen til Ritzau Finans.

SP Group kommer med regnskab for årets tredje kvartal den 12. november.

Der er mandag også analysenyt om Lundbeck, som hos finanshuset Kepler Cheuvreux har fået sænket sit kursmål til 241 kr. fra 277 kr. Det er dog ikke noget, som har rykket voldsomt ved aktien, som ved middagstid ligger 0,1 pct. lavere i 363,55 kr.

/ritzau/FINANS