Mandagens aktier: Analyseændring presser Pandora i let positivt marked

En sænket anbefaling presser Pandora-aktien på ugens første handelsdag, hvor det generelle danske aktiemarked ligger med mindre stigninger.

For det danske eliteindeks, C25, er status ved middagstid en lille gevinst på 0,2 pct. til indeks 1046,61. Derved har indekset lagt 5,2 pct. til sin værdi siden årsskiftet.

I resten af Europa er indeksbevægelserne ligeledes i småtingsafdelingen, og det hænger blandt andet sammen med, at der mandag er lukket for den ordinære amerikanske handel på grund af helligdagen »Martin Luther King, Jr. Day«.

»Jeg tror også, at man lige puster lidt ud, efter de stigninger der har været i starten af året,« bemærker Ole Kjær Jensen, som er afdelingsdirektør i Sydbank.

 

PANDORA PRESSES AF CITI

Mens Royal Unibrew og Ambu ligger i toppen af C25-indekset med stigninger på henholdsvis 2,4 pct. til 475,60 kr. og 2,1 pct. til 145 kr. - uden egentlige selskabsnyheder ifølge Ole Kjær Jensen - så indtager Pandora-aktien bunden af indekset med et fald på 1,2 pct. til 271,90 kr.

Det sker, efter at Citigroup har fjernet aktien fra sin indkøbsliste, da anbefalingen af aktien er sænket til »neutral« fra »køb«.

»Pandora stikker lidt ud, efter at Citigroup er kommet med en ny anbefaling af aktien, så den er selvfølgelig lidt i fokus i dagens marked«, siger Ole Kjær Jensen.

Også ISS-aktien presses en smule på baggrund af analysenyt, idet Goldman Sachs har gentaget sin salgsanbefaling af aktien og reduceret kursmålet til 200 kr. fra 210 kr. ISS-aktien falder 0,5 pct. til 193,60 kr.

Ydermere er Sydbank negativt påvirket af en sænket anbefaling hos ABG Sundal Collier, der nu anbefaler »sælg« mod før »køb«, og samtidig løfter anbefalingen af Jyske Bank til »køb« fra »hold«. Mens Jyske Bank-aktien stiger 1,2 pct. til 246,80 kr., så falder Sydbank-aktien 1 pct. til 155,40 kr.

 

DSV ANBEFALES SOM KØB

Blandt de positive analyseændringer har DSV fået løftet anbefalingen hos HSBC til »køb« fra »hold«, mens kursmålet er røget op til 587 kr. fra 527 kr. DSV, som har været i ekstra fokus oven på det nylige bud på konkurrenten Panalpina, kan mandag se sin aktiekurs stige 0,9 pct. til 515,20 kr.

Ved siden af de mange analyseændringer er der også fokus på FLSmidth, som stiger 1,6 pct. til 330,90 kr., efter at det svenske industriselskab Sandvik med regnskabet for fjerde kvartal har kunnet berette om god aktivitet i sektoren.

»Det kommer som en lettelse, at aktiviteten stadig er stærk, og at Sandvik præsenterer et rekordregnskab. Det er ikke noget, FLSmidth oplever lige nu, men det er aktivitet, som forhåbentlig gør sit indpas hos FLS i fremtiden,« siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

/ritzau/FINANS