Magasins britiske ejer falder tungt på børsen efter skuffende salgstal

Den britiske detailhandelskæde Debenhams skuffer med salget og straffes på børsen i London torsdag med et kursfald på hele 21 pct.

Den britiske detailhandelskæde Debenhams skuffer med salget og straffes på børsen i London torsdag med et kursfald på hele 21 %. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: WILL OLIVER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en handelsopdatering torsdag kunne Debenhams for de 17 uger frem til 30. december melde om et fald i det sammenlignelige salg på 1,3 pct. på koncernniveau.

»De tidlige uger af kvartalet var skuffende, da markedet fortsatte med at være volatilt og konkurrencepræget,« fortæller Debenhams, som efter den svage start på kvartalet iværksatte forskellige salgsfremmende aktiviteter.

Tiltagene hjalp på udviklingen i de seks uger op til jul, mens salget efter jul igen har udviklet sig under forventningerne.

Debenhams ejer blandt andet den danske stormagasinkæde Magasin, og her meldes om fremgang.

Debenhams venter nu et resultat før skat for hele året i intervallet 55 mio. pund til 65 mio. pund mod sidste års overskud på 95 mio. pund.

Ifølge data fra Reuters havde analytikerne ellers sat næsen op efter et resultat i indeværende regnskabsår på 83 mio. pund.