Mærsks topchef slagter IT-vision

Koncernchef i Mærsk, Nils Smedegaard er klar til et opgør med tidligere tiders vision om en strategisk stærk, samlet IT-division. Derfor siger koncernen farvel til øverste IT-direktør i Mærsk Gruppen, Carsten Dalsgaard.

Efter lidt mere end et år som koncerntopchef i A.P. Møller-Mærsk tager Nils Smedegaard nu konsekvensen af en meget udskældt IT-strategi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Efter lidt mere end et år som koncerntopchef i A.P. Møller-Mærsk tager Nils Smedegaard nu konsekvensen af en meget udskældt IT-strategi og gennemfører et fuldstændigt opgør med tidligere tiders vision om en strategisk stærk, samlet IT-division på koncernplan. Det skriver dagbladet Børsen.

Strategien, der forventes udmeldt internt på Esplanaden senere i dag, onsdag, har allerede kostet den øverste IT-direktør i Mærsk Gruppen, Carsten Dalsgaard, jobbet.

Han blev fyret mandag formiddag og forlod Esplanaden i går - efter mere end fem år på posten.

»Min stilling nedlægges ikke, men der sker nogle organisatoriske forandringer som led i hele det transformationsprojekt, vi gennemfører, og stillingen vil blive kraftigt reduceret. Ledelsen synes så ikke, at jeg passer ind i den redefinerede rolle, og det er jeg enig i, selvom jeg ikke rigtig er blevet spurgt,« siger Carsten Dalsgaard.

Ingen kommentarer fra Esplanaden
Det har ikke været muligt at få reder Søren Thorup hos A.P. Møller-Mærsk til at uddybe beslutningen om re-organiseringen, og i presseafdelingen ønsker man ikke at kommentere årsagen til bruddet med Carsten Dalsgaard.

»Han er fratrådt efter gensidig aftale, hvilket jeg ikke kan kommentere yderligere, da det er en personalesag,« siger Peter Beck-Bang hos Group Communications.

Carsten Dalsgaard erstattes af Flemming Steen, der har været i Mærsk i fem år, senest som leder af strategifunktionen i containerforretningen Mærsk Line og dermed ansvarlig for reorganiseringen og implementering af transformations-processen under titlen Stream-Line. /Ritzau