Mærsks havnekonkurrent så mindre vækst i andet kvartal

EPA/MAURITZ ANTIN Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN

Væksten i antallet af flyttede containere var en hel del lavere hos havneoperatøren DP World i andet kvartal sammenlignet med første.

I DP Worlds havne blev der flyttet i alt 18,0 mio. tyvefodscontainere (TEU) i andet kvartal, hvilket svarede til en vækst på 2,5 pct. - eller 3,8 pct. på sammenlignelig basis. Væksten var størst i Nord- og Sydamerika samt Australien.

I første kvartal havde DP World ellers vist en vækst på 7,3 pct. - og 8,4 pct. på organisk basis.

»Vores portefølje har leveret en opmuntrende præstation i første halvår af 2018, hvor alle regioner bidrog til væksten. Men som ventet var der en opbremsning i vækstraten i andet kvartal på grund af et sværere sammenligningsgrundlag, da der var en vækst på 10,7 pct. i andet kvartal af 2017 drevet af vundne markedsandele fra de nye rederialliancer,« siger DP World's chef, Sultan Ahmed Bin Sulayem, i regnskabet.

»Mens gepolitisk modvind og nylige ændringer i handelspolitik fortsætter med at give usikkerhed for containermarkedet, viser vores volumen i første halvår, at vores portefølje er velplaceret til at levere vækst,« fortsætter sultanen.

DP World er en af de fem største havneselskaber i verden og konkurrerer med Mærsks APM Terminals. 80 pct. af aktierne i DP World ejes af Dubais statslige investeringsselskab.

/ritzau/FINANS