Mærsks barnebarn bliver direktør i tankrederi

Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn, Robert Uggla, er pr. 21 september blevet udnævnt til direktør i det svenske tankrederi Broström. (Opdateret)

Robert Uggla
Læs mere
Fold sammen
A. P. Møller-Mærsk købte det svenske tankrederi Broström tidligere i år og har lagt rederiet sammen med sine egne tankaktiviteter. Dermed blev Maersk Tankers verdens største produkttankrederi med 275 skibe.

Robert Uggla har været ansat ved A.P. Møller - Mærsk Gruppen siden 2004 og kommer fra en stilling som chef for Maersk Line i de Forenede Arabiske Emirater, Oman og Qatar med base i Dubai.

"Tankerindustrien er ny for mig, og jeg ser frem til at arbejde for Broström. Det vil være min førsteprioritet at at fortsætte udviklingen af Broströms konkurrencedygtighed ved at tilbyde en sikker og førsteklasses worldwide service til vores kunder. Industrien er i hård sø, men med vores store, morderne og homogene flåde, kombinereet med vores veluddannede og dedikerede ansatte, er vi på vej til at blive den bedste udbyder på vores område," hedder det i en kommentar fra Robert Uggla.

Robert Uggla er igen og igen er blevet fremhævet som familiens håb – hvis ellers familien igen skal sætte sig på en af topposterne i A.P. Møller - Mærsk.

Robert Ugglas er født i 1978, og hans mor er Mærsks Mc-Kinney Møllers yngste datter, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, som i dag er den ene næstformand i A. P. Møller-Mærsk. Hans far er den adelige svenske søofficer Gustav Peder Hansson Uggla, og forældrene bor i nærheden af Stockholm.

Robert Uggla her en Master of Science in Business Administration fra Stockholm School of Economics. Har har endvidere end lederuddannelse fra The Wharton School of the University of Pennsylvania.