Mærskaktie i comeback – stiger 20 milliarder kroner i værdi efter opjustering

Mærsk har kurs mod endnu et rekordår med over 200 milliarder kroner i driftsoverskud. Det begejstrer investorerne, der tirsdag morgen sender aktien i vejret.

Mærskaktien er kommet stærkt fra land tirsdag, efter at shippinggiganten serverede endnu en opjustering. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu er år med rekorder.

Sådan tegner 2022 sig til at blive for Mærsk, der tirsdag leverede endnu en opjustering. Nu forventer den danske shippinggigant, at driftsresultatet lander på over 200 milliarder kroner i år, mod en tidligere forventning på cirka 166 milliarder.

Og det er noget, der begejstrer Mærsk-aktionærerne. Aktien åbnede børsdagen med en stigning på næsten ni procent, men jublen er senere stilnet en anelse af, så den 'kun' er oppe med godt seks procent. Det svarer til, at virksomheden er blevet 20 milliarder kroner mere værd siden i mandags. Den store stigning har også hjulpet til at sende det danske eliteindeks, C25, i plus med 0,9 procent, hvilket gør det til et af Europas bedste markeder tirsdag.

Mærsks aktieoptur kommer efter en turbulent periode, hvor aktien har været under pres. Fra en rekordpris på over 23.000 kroner pr. aktie i slutningen af marts faldt den 25 procent til 17.485 kroner i den første uge af april. Det fik en række børshuse til at skære i kursmålet for aktien, så det er faldet til 25.700 kroner fra 26.600 inden nedturen. Med en kurs på 19.555 kroner tirsdag indikerer det dog stadig, at analytikerne forventer en 35 procent optur over de næste 12 måneder.