Mærsk vil sælge 12-årige pund-obligationer

A.P. Møller - Mærsk vil sælge 12-obligationer udstedt i britiske pund. Det skriver Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg News har A.P. Møller - Mærsk bedt sine banker om at undersøge vilkårene for obligationsudstedelsen. Hvor stort lån, der er under overvejelse, ønsker Mærsk ikke at kommentere, men understreger, at der endnu ikke er truffet en beslutning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mærsk bekræftede mandag over for Ritzau Finans, at salget af obligationer i pund overvejes, men der blev ikke sat løbetid på det eventuelle obligationslån.

Ifølge Bloomberg News har A.P. Møller - Mærsk bedt sine banker om at undersøge vilkårene for obligationsudstedelsen. Hvor stort lån, der er under overvejelse, ønsker Mærsk ikke at kommentere, men understreger, at der endnu ikke er truffet en beslutning.

Ifølge Bloomberg News vil udstedelsen blive varetaget af Barclays, RBS og Santander.

A.P. Møller - Mærsk udstedte i 2012 obligationer for 2,5 mia. svenske kr. med udløb i 2018, en obligationsrække i euro med en værdi på 750 mio. euro med udløb i 2019 og obligationer for 3 mia. norske kr. med udløb i 2017.

Derudover har konglomeratet ældre udstedelser for 4 mia. norske kr. med udløb i 2014 og 2016, en obligationsrække på 500 mio. euro med udløb i 2017 samt en udstedelse på 750 mio. euro med udløb i 2014.

Renterne på virksomhedsobligationer er faldet markant den seneste tid, da statsobligationer i sikre lande giver meget små afkast, oftest langt under inflationen. Dermed er det blevet billigere for selskaber at låne penge via obligationsudstedelser.

Eksempelvis er renten på Mærsks euro-obligationer med udløb i 2014 - udstedt i 2009 - faldet fra 3,375 pct. ved indgangen til 2011 til 1,349 pct. 1. januar 2013 og nu 1,272 pct.

/ritzau/FINANS