Mærsk vil investere i jernbaner i Kina og Indien

A.P. Møller-Mærsk har planer om at opkøbe jernbaner, lastbiler og pramoperatører i Kina og Indien, da efterspørgslen på asiatiske varer i Amerika og Europa vokser voldsomt. (Opdateret 10.40)

Mærsk er usikre omkring rater, fragtmængder og dollar-kursen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stor efterspørgsel på asiatiske varer i USA og Europa får nu A.P. Møller-Mærsks havneselskab APM Terminals til at overveje investeringer i jernbane, lastbil- og pramoperatører.

Alt dette for at trække flere varer til havnene I Kina og Indien. Det fortalte den administrerende direktør for APM Terminals, Kim Fejfer, til Bloomberg, i onsdags. APM Terminals overvejer samtidig at investere i havne langs Kinas længste flod, Yangtze.

Kim Fejfer mener, at økonomierne i Kina, Vietnam og Indien vil vokse med 7 procent om året indtil år 2015. Mens de europæiske og amerikanske økonomier kun vil vokse med 2 procent om året.

APM Terminals ejer mere 50 terminaler i 34 forskellige lande, og antallet af containere i selskabet er steget med 3 procent i det første 9 måneder af året 2010. Nu ejer de 23,5 mio. 20 fods containere.