Mærsk trækker for i C20-løft

Tirsdagens danske handel er kommet godt fra start, og C20-indekset åbner 0,7 pct. højere i 271,6.

Læs mere
Fold sammen
Den gode stemning bunder hovedsageligt i mandagens solide udvikling på de amerikanske fondsbørser med finansaktierne i front. I C20-regi er det Mærsk og FLSmidth, som ligger forrest i kursløftet, mens Novo Nordisk og Vestas er eneste aktier på retur.

- Vi ser en solid åbning hos de danske aktier, efter at have underperformet i forhold til den udenlandske udvikling i mandagens handel. Bank- og industrisektoren følger mandagens udenlandske tendenser og ser en pæn fremgang. Yderligere bragte H+H sig tirsdag morgen i fokus med en nedjustering af helårsforventningerne, siger Nils Lundsby Seniorrådgiver hos Nordea til RB-Børsen.

Danske Bank begynder tirsdagens handel 1,2 pct. højere i kurs 86,3, mens Nordea følger trop og løftes 0,5 pct. til kurs 40,5. Dermed følger bankerne de solide finanstakter, der prægede mandagens amerikanske handel, hvor Bank of America ledte an med en fremgang på godt 9 pct.

Novo Nordisk falder 0,4 pct. til kurs 284,5, hvilket kan skyldes en øget risikoappetit hos investorerne, der i stedet søger til cykliske aktier som NKT og DSV, der stiger i omegnen af 1 pct.

Novozymes stiger 0,9 pct. til kurs 416, mens Danisco stiger 1,2 pct. til kurs 208,5, efter at tyske Cropenergies, som står bag Europas største produktionsanlæg til bioethanol, har præsenteret regnskab for første kvartal. Cropenergies fik solid omsætningsvækst, mens EBITDA dog faldt. Cropenergies venter, at overskuddet vil stige betydeligt i 2009/2010, og der ventes fortsat vækst. Tirsdag er fokus vendt mod den tyske vaskepulvergigant Henkel, der holder pressemøde, hvor der vil være fokus på strategiske partnerskaber.

A.P. Møller - Mærsk åbner solide 1,7 pct. højere i 29.800, til trods for at nyhedsbrevet Alphaliner forudser, at fragtraterne i shipping-sektoren bliver forværret mod slutningen af året.

Carlsberg åbner 0,9 pct. højere i kurs 322,5, bryggeribranchens fokus er rettet mod Japan, efter at der mandag blussede spekulationer om en japansk storkonsolidering i bryggerisektoren frem. Det sendte de største japanske bryggeriers aktier op med 6-8 pct.

Lundbeck åbner 0,5 pct. højere i 103,5. Medicinal- og medicokoncernen Johnson & Johnson præsenterer regnskab for andet kvartal, og det vil i lyset af selskabets opkøb af en andel i Elan tiltrække ekstra opmærksomhed fra Lundbeck-investorerne.

H+H bliver sendt ned med solide 3,6 pct. til kurs 295,0, efter at betonelementkoncernen tirsdag morgen nedjusterede forventningen til helårsunderskuddet, og nu venter selskabet, at det bliver større end det tidligere estimerede tab på 100 mio. kr.

RB-Børsen