Mærsk-topchef har ingen kommentarer til muligt helårsunderskud

Bliver der underskud på bundlinjen i nogen af A.P. Møller-Mærsks divisioner i hele 2016? Det spørgsmål stiller analytikere og investorer sig på grund af de hårde vilkår, der rammer især containerrederiet Maersk Line.

Mærsks nye administrerende direktør, Søren Skou, har ingen kommentarer til halvårsregnskabet fra Mærsk.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I andet kvartal var der et tab på 151 mio. dollar på bundlinjen i rederiet, og for hele 2016 forudser A.P. Møller-Mærsk, at resultatet vil blive "væsentligt lavere" end de 1,3 mia. dollar, der blev tjent i 2015.

Men dækker "væsentligt lavere" også over et potentielt underskud, som flere analytikere har spået for rederiet i år? Det har Mærsks nye administrerende direktør, Søren Skou, ingen kommentarer til, siger han på en telekonference efter halvårsregnskabet fra Mærsk fredag.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates inden regnskabet spås Maersk Line-resultatet da også at dykke klart i år, omend analytikerne er meget uenige om omfanget af nedturen. Mest optimistiske bud lyder på et overskud i divisionen på knap 1 mia. dollar, mens den mest pessimistiske analytiker regner med et tab på næsten 200 mio. dollar.

Også for APM Terminals og hele A.P. Møller-Mærsks gruppe er der fra Esplanaden meldt om "væsentligt lavere" overskud i år, men her er der ingen analytikere, der tror på så stor tilbagegang, at der vil være røde tal på bundlinjen.

Mærsk-gruppen tjente 348 mio. dollar underliggende i første halvår, et dyk fra 2,4 mia. dollar i første halvår af 2015, mens APM Terminals' halvårsresultat faldt til 216 mio. dollar fra 334 mio. dollar.