Mærsk Tankers vil tryne rivaler med ny offensiv

Hvad tabes på containerfarten, skal vindes på tankskibe. A.P. Møller-Mærsk er klar til at trodse de sure konjunkturer og satser på, at gruppens tankrederi, Maersk Tankers, skal vokse dobbelt så hurtigt som markedet i de næste par år.

Og det skal vel at mærke være lønsom vækst, pointerer skibsreder Søren Skou, der står i spidsen for Maersk Tankers, i et interview med dagbladet Børsen.

»Med den vækst, vi har forpligtet os til i form af vores ordrebog, vil vi vokse med omkring 10 pct. om året de næste to år. Det er omkring det dobbelte af den forventede markedsvækst,« siger Søren Skou.

I årets første kvartal var Maersk Tankers ellers negativt påvirket af faldende efterspørgsel, da verdensmarkedet for transport af råolie, raffinerede olieprodukter og gas faldt til et markant lavere niveau. Årsagen er, at den økonomiske afmatning har sænket behovet for både olie og gas og dermed også efterspørgslen på transport.

På det seneste har tankmarkedet dog rettet sig lidt, vurderer Søren Skou.

»Det skyldes, at olielagrene er kommet lidt ned fra historisk høje niveauer. Men fragtraterne er stadig meget lave, og resten af 2009 afhænger helt af efterspørgslen på olie,« siger han til Børsen.