Mærsk slæber aktieindekset mod endnu en rekord

Udsigten til en begivenhedsfattig mandag forhindrer ikke det danske aktiemarked i endnu engang at bevæge sig mod nye højder.

Foto: Dennis Lehmann. Fredag var den altoverskyggende begivenhed regnskabet fra A.P. Møller - Mærsk, og efter weekenden vil der fortsat være efterdønninger af regnskabet, der bød på en opjustering af de samlede forventninger til 2013 og overraskede alt og alle.
Læs mere
Fold sammen

Det toneangivende C20 Cap-indeks stiger 0,3 pct. til 619,2, efter at det fredag satte åres 29. lukkerekord i 617,55 ført an af A.P. Møller - Mærsk, som fremviste et overraskende stærkt halvårsregnskab.

»Det er forholdsvis nyhedsfattigt, og kalenderen er ret tom for både regnskaber og nøgletal, så vi får en stille start på ugen,« vurderede afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans inden markedets åbning.

Fredag var den altoverskyggende begivenhed regnskabet fra A.P. Møller - Mærsk, og efter weekenden vil der fortsat være efterdønninger af regnskabet, der bød på en opjustering af de samlede forventninger til 2013 og overraskede alt og alle.

Specielt containerrederiet Maersk Line fik markedet til at spærre øjnene op med et overskud på 2,5 mia. kr. i andet kvartal. Til sammenligning havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans ventet et overskud i Line på 347 mio. kr.

Mærsks B-aktie tordnede 9,7 pct. frem fredag, mens A-aktien steg 8,6 pct., og mandag hopper aktierne henholdsvis 1,6 og 1,4 pct. til 49.880 og 46.840 kr. i toppen af C20.

Carlsberg, der er regnskabsaktuel onsdag, har fået sin anbefaling sænket af Handelsbanken. Nu lyder anbefalingen "reducer" mod tidligere "akkumuler". Kursmålet for Carlsberg-aktien er fortsat 600 kr. Handelsbanken peger i sin analyse dateret fredag på, at en god sommer ikke har været i stand til at opveje et sløjt forår, mens det russiske marked fortsat er vanskeligt - også på grund af forholdet mellem den russiske rubel og euro.

Bryggeriaktien stiger ved åbningen 0,3 pct. til 575 kr.

FLSmidth er ramt af at være den mest "shortede" aktie i Europa blandt de selskaber, der kommer med regnskab i denne uge. Dermed spekulerer investorerne stort i, at aktien falder i værdi. En opgørelse fra Markit viser, at 15,3 pct. af de udestående FLS-aktier er lånt ud af ejerne til andre investorer.

Aktien i ingeniørkoncernen begynder ugen med et fald på 0,3 pct. til 288,9 kr.

Sandford C. Bernstein har desuden hævet kursmålet for GN Store Nord-aktien til 141 kr. fra 125 kr. Mandag formiddag hopper aktien 0,4 pct. til 120,8 kr.

Schouw & Co. offentliggjorde halvårsregnskab torsdag, og siden har SEB Enskilda været i regnearkene og justeret sine forventninger til selskabet. Nu ser den svenske storbank et kursmål for aktien på 250 kr. mod tidligere 230 kr. og har anbefalingen "køb".

Aktien i Schouw & Co. stiger 0,3 pct. til 198 kr.

Værre ser det ud for Parken Sport & Entertainments fodboldhold, FC København, og rivalerne fra Brøndby IF. De to hold indtager bunden i Superligaen, efter at FCK spillede 1-1 hjemme mod AGF, mens Brøndby tabte 2-5 til topholdet FC Midtjylland.

Parken-aktien dykker 1,3 pct. til 77 kr., og aktien i Brøndby ryger samme vej med et fald på 0,7 pct. til 2,96 kr.

I løbet af mandagen er der regnskaber fra mindre selskaber som Totalbanken, Brd. Klee og Spar Himmerland.