Mærsk sejler forrest i pæn C20-stigning

Det danske aktiemarked er kommet fint fra land tirsdag morgen, hvor C20-indekset stiger med 0,8 pct. til indeks 455,12.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed bygges der videre på mandagens pæne stigninger, som kom i hus på trods af skuffende nøgletal fra USA og en kedelig arbejdsløshedsstatistik fra eurozonen.

Fokus i markedet er nu rettet mod torsdagens ECB-møde, hvor klart størstedelen af økonomerne, som Bloomberg News har spurgt, venter en nedsættelse af refirenten til 0,75 pct. En bevægelse, der givetvis vil understøtte den økonomiske udvikling i kriseramte Europa. Torsdag er der ligeledes auktion over spanske statspapirer, ligesom der venter en jobrapport fra USA, som kan give endnu en indikation af situationen i det store land.

På selskabssiden er A.P. Møller - Mærsk i fokus, efter at selskabets containerrederi, Maersk Line, er blevet valgt som leverandør af serviceydelser inden for transport og distribution til det amerikanske militær i en kontrakt, der har en værdi af 2,1 mia. dollar - eller 12,4 mia. kr. Arbejdet ventes færdiggjort den 31. august næste år, meddeler det amerikanske forsvarsministerium.

Samtidig har det tyske finanshus Berenberg indledt dækning af A.P. Møller - Mærsk. Det er sket med anbefalingen "køb" samt et kursmål på 57.000 kr., hvilket - med tirsdagens udvikling in mente - indikerer et fortsat kurspotentiale på 43,6 pct.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie stiger i den tidlige handel med 2,3 pct. til 39.700 kr.

FLSmidth er ligeledes i rampelyset tirsdag, efter at selskabets opkøb af australske Ludowici er blevet endeligt gennemført. I forbindelse med regnskabet for andet kvartal, som kommer den 15. august, vil FLSmidth offentliggøre nye forventninger til hele regnskabsåret indregnet effekten af overtagelsen af Ludowici, meddeler selskabet. FLSmidth-aktien stiger med 0,8 pct. til 329,20 kr.

Vestas var i markant negativ fokus mandag, hvor hele den store stigning fra fredagens handel blev sat over styr. Tirsdag melder den tyske konkurrent Nordex om, at selskabet har vundet en ny ordre på 57,5 MW til Midtfjellet-projektet i Norge. Vestas-aktien har indledt tirsdagen med en stigning på 0,5 pct. til 29,95 kr.

Entreprenørselskabet Per Aarsleff meddeler tirsdag, at datterselskabet Wicotec fusionerer med Kirkebjerg med henblik på at skabe en stor og konkurrencestærk installationsentreprenør. Per Aarsleff kommer til at sidde på 80 pct. af det nye selskab, mens brødrene Aksel og Henrik Frandsen vil eje de resterende 20 pct. Aarsleff-aktien er endnu ikke handlet tirsdag morgen.

/ritzau/FINANS