Mærsk-rival vil hente tre milliarder kroner på børsnotering

Det tyske rederi Hapaq-Lloyd vil forsøge at rejse omkring 500 mio. dollar - svarende til 3,3 mia. kr. - ved tegning af nye aktier, når rederiet efter planen skal børsnoteres senere på året.

Foto: Claus Fisker.
Læs mere
Fold sammen

Hapaq-Lloyd regner med at kunne hente omkring 400 mio. dollar fra institutionelle og private investorer, og derudover har selskabets to primære ejere, milliardæren Klaus-Michael Kuehne og det Chile-baserede selskab Valparaiso, sagt, at de vil købe nye aktier for 100 mio. dollar, skriver Bloomberg News.

Til gengæld har rejseselskabet Tui, der i øjeblikket sidder på en aktiepost på 14 pct., sagt ja til at sælge ud af sin beholdning i forbindelse med børsnoteringen.

Ud over de nye aktier, som skal indbringe 500 mio. dollar, vil der også være en overallokeringsret for en række banker, som giver mulighed for salg af flere aktier. Ifølge Bloomberg News kan det samlede provenu ende på 1,12 mio. dollar - 7,5 mia. kr. - hvis overallokeringsretten bliver udnyttet fuldt ud. Det oplyser anonyme kilder til nyhedsbureauet.

Det er planen, at Hapaq-Lloyd skal noteres på børsen i Frankfurt.