Mærsk overrasker med historisk aktietilbagekøb

Der var gode takter fra Mærsk i forbindelse med dagens kvartalsregnskab, og de stærke tal resulterede i, at der iværksættes et historisk aktietilbagekøb til en værdi af 5,6 milliarder kroner.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2014 viser sig som et særdeles godt år for Danmarks største virksomhed, A.P. Møller - Mærsk, og de gode takter har nu for første gang nogensinde fået bestyrelsen til at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram til en samlet værdi af op til 5,6 milliarder kroner.

Programmet skal løbe over en periode på 12 måneder, og første fase af tilbagekøbet starter den 1. september.

A.P. Møller - Mærsk har ikke tidligere købt aktier, og det er dermed en historisk dag for selskabet, der plejer at investerer sine milliarder i stedet for at udbetale en del af overskuddet som udbytte.


Formålet med aktietilbagekøbsprogrammet er ifølge en meddelelse fra selskabet at tilpasse kapitalstrukturen og opfylde forpligtelser i forbindelse med aktiebaserede incitamentsprogrammer.

Det oplyses endvidere, at det er bestyrelsens hensigt løbende at vurdere muligheden for yderligere aktietilbagekøbsprogrammer og eventuelt søge forlængelse af mandatet til tilbagekøb af egne aktier samt vedtage et nyt program, når det nu annoncerede er gennemført.


De opkøbte aktier vil blive annulleret.

A.P. Møller Holding, der hovedaktionær har indvilliget i at deltage forholdsmæssigt i aktietilbagekøbsprogrammet ved løbende at sælge A- og B-aktier i forhold til sin ejerandel, oplyser Mærsk.