Nyhedsvarsel
Aktier

Mærsk opdeler hovedkontor - reducerer med 100 mand

A.P. Møller - Mærsk opdeler sit hovedkontor i to enheder - et såkaldt Corporate Centre og servicefunktioner. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Læs mere
Fold sammen

- Omorganiseringen betyder ændringer af en række aktiviteter og nogle vil ophøre. Samlet set indebærer det en reduktion af antallet af medarbejdere i Gruppens hovedkvarter, hvis 830 stillinger forventes at blive reduceret med ca. 100, oplyser A.P. Møller-Mærsk.

- Det er beklageligt, at vi må sige farvel til nogle af vores medarbejdere, men i en tid, hvor presset på vores forretningsenheder stiger, må arbejdet også i centrale funktioner effektiviseres for at styrke Gruppens konkurrenceevne, siger koncernchefen Nils Smedegaard Andersen.

Fremover vil omkring 250 medarbejdere være beskæftiget i Corporate Centre og 480 i servicefunktionerne.

Corporate Centre vil fokusere på en række ledelsesopgaver på gruppeniveau inden for finans, regnskab, IT, kommunikation og HR. Servicefunktionerne vil løse opgaver for både Corporate Centre og forretningsenhederne inden for områder som indkøb, IT-service, teknisk operation af skibe, køb og salg af olie samt rekruttering.

- Opdelingen giver os en klarere ansvarsfordeling. Samtidig bliver det operationelle ansvar i endnu større grad placeret, hvor det bør være - decentralt i forretningsenhederne. Dertil kommer, at den nye organisation er enklere og mindre omkostningstung, siger Nils Smedegaard Andersen.

I løbet af de næste uger vil Gruppen og et medarbejderudvalg drøfte afskedigelserne, herunder kompensation, til de medarbejdere, der kommer til at forlade virksomheden. Den nye organisation forventes at være på plads med udgangen af januar 2009.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )